Kraljica popa ponovo blista: Na aktuelnoj turneji pokazala svoj nepogrešiv stil, ovi autfiti su prva liga!

Vesti 21.10.2023 18:08 0

Ikona ne prestaje da očarava...

Madona

SplashNews.com / Splash / Profimedia

Kraljica popa se vratila. Naime, nakon što je njena letnja turneja odložena zbog hospitalizacije slavne pevačice, 65-godišnja Madona je ovih dana razmazila Britance dvočasovnim koncertom u londonskoj O2 areni. Kao što naziv turneje „Celebration” sugeriše, ovaj koncertni spektakl je zaista proslava bogate karijere američke pop ikone. Koncert je podeljen na nekoliko radnji, a svaki od njih je svoj mali svet koji se fokusira na određenu fazu Madoninog dugogodišnjeg muzičkog stvaralaštva.

Nijedan njen nastup nikada nije prošao nezapaženo, ne samo zbog velikih hitova koje je stvarala decenijama, već i zbog modnih trendova koje je stvarala. Teško je bilo koga odvojiti od njenih modnih kombinacija, pa tako i nova turneja čija je glavna tema upravo moda. Kostimi koje potpisuje kreativni dvojac predvođen Ejobom Johanes i Ritom Melsen odaju počast svemu što je pevačica nosila do sada, sa akcentom na neke od dizajnera sa kojima je sarađivala. „Moda je oduvek bila deo njenog izraza, pa smo stilske ideje crpeli iz njene prošlosti i te teme zadržali u kostimima“, istakao je Johanes za Vogue.

Naravno, tu spada i popularni kornet korset koji je za nju napravio Žan Pol Gotje, koji potpisuje i neke od svojih kreacija na ovoj turneji, sa akcentom na deo koncerta pod nazivom 'Erotika', ali ovoga puta u malo drugačijem izdanje. Dvojac koji je zaslužan za scenski izgled turneje 'Celebration' toliko se posvetio svom radu da su čak i za potrebe kreiranja kostima pregledali sve polaroid fotografije i snimke svakog Madoninog nastupa, a tokom četiri decenije koje su bila je na sceni, bilo ih je zaista mnogo.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Madonna (@madonna)

 

Prvi deo koncerta počinje njenim singlovima poput "Burning Up" i "Everybody". Ovde Madona nosi frak tipa Findikoglu, inspirisan arhivskim blejzerom koji je pevačica nosila na nastupu u Japanu 80-ih. „Bio je to muški kaput koji je nabavila u prodavnici polovne robe. Za turneju smo ga malo ulepšali i dodali suvenire i pribadače iz 80-ih. To je u velikoj meri oda Njujorku 80-ih“, dodaje Johanes.

Turneja je obuhvatila i zapadnu binu iz 2010. za koju je modni brend Miu Miu napravio čizme po meri u kombinaciji sa kaubojskim šeširom Ruslana Baginskog. Za poslednji deo koncerta zaslužna je modna kuća Versaće – futuristički kostim kakav za pevačicu do sada nije viđen kao oda budućnosti u kojoj će ova legendarna zvezda nesumnjivo nastaviti da nas oduševljava. 

 

Bonus video:

 

 

Komentari (0)
Loading