Vežbe za večnu mladolikost: Ima ih sedam i garantovano će skinuti makar 7 godina s vašeg lica

Vesti 14.10.2023 16:30 0

Provereno deluje...

Lice

Andriy Popov / Panthermedia / Profimedia

Preporuka je da ovu japansku masažu primenjujete jednom nedeljno, a za najbolje rezultate je neophodno da izvodite pravilne pokrete.

S godinama koža lica postaje opuštena, i to ne samo zato što mišići lica slabe, a proizvodnja kolagena i elastina se smanjuje. Postoji još jedna stvar koja uzrokuje starenje - pomeranje kostiju lica. Zbog toga lice gubi elastičnost, a obrazi i brada postaju opušteniji.

lice

Shutterstock

 

 

Međutim, postoji posebna tehnika masaže lica koja pomaže da se kosti lobanje vrate u početni položaj i poboljšava mikrocirkulaciju u tkivu.

Ova masaža se zove Korugi i doprinosi mršavljenju lica.

Mišićni tonus se s godinama smanjuje, a masno tkivo se redistribuiše. U mladosti mast stvara homogeni sloj, ali u starijoj dobi počinje da se nakuplja u određenim zonama. Pre početka postupka nabavite ogledalo i malo ulja za masažu. To će pomoći da pratite da li izvodite pokrete pravilno, kao i da izbegnete dodatno trenje. Takođe, koža mora biti čista. Nemojte primenjivati masažu ako imate ORL bolesti, poremećaje limfnog sistema, hronične kožne patologije ili rane na licu. Treba trljati i pritiskati lice prilično snažno, ali bez stvaranja osećaja bola.

1. Podizanje obraza

Postavite laktove na sto. Stisnite šake. Prislonite ih na jagodice s prstima na licu. Vaši mišići treba da su opušteni. Ostanite u ovom položaju 5 sekundi.

2. Rad sa čelom

Nagnite glavu malo unazad. Stisnite šake. Pritisnite čelo na liniju kose zglobovima srednjeg prsta. Nastavite da pritiskate dok klizite rukama prema slepoočnicama i ušnim školjkama duž linije kose. Nakon toga polako pomerajte prste niz vrat dok ne dođete do ključnih kostiju.

3. Zaglađivanje obraza

Ruke držite sklopljene, palčevi treba da budu ravni jer će vam biti potreban njihov bočni deo za izvođenje vežbe. Stavite vrh desnog palca ispod levog oka blizu nosa. Napravite klizeći pokret prema ušima pritiskom na kožu. Odmah nakon toga lagano klizite palcem niz bočni izrez - od ušnih resica do ključnih kostiju. Poslednji deo vježbe ponovite dva puta. Izvedite istu vežbu na desnom delu lica.

4. Zaglađivanje čela

Stisnite obe šake. Postavite srednje zglobove prstiju malo iznad linije obrva i napravite pokret trljanja prema liniji kose. Sada vratite ruke u početni položaj, ali malo u stranu i ponovo napravite pokret podizanja, dakle, zaglađujući celu površinu čela.

5. Otvaranje očiju

Stisnite šaku. Podignite obrve. Klizite rukom duž linije obrva uz pomoć zglobova kažiprsta i srednjeg prsta

6. Rad s donjim delom lica

Stisnite šaku i držite kažiprst i srednji prst uspravno, ali i dalje savijen na srednjem zglobu. Pokrete treba da činite uz pomoć ova dva prsta. Pritisnite i snažno povucite kožu od brade prema slepoočnicama. Počnite od mesta koje se nalazi ispod uglova usta. Razmak između pritiskanja i povlačenja treba da bude mali. Ukupno bi trebalo da napravite 7-8 pokreta.

7. Kraj masaže

Otvorite dlanove. Stavite prste na čelo i glatko klizite prema slepoočnicama. Nakon toga, polako klizite prstima od obraza do ključnih kostiju. Primenjujte ovu masažu jednom nedeljno za najbolje rezultate, piše Bright Side.

 

Bonus video:

 

 

Komentari (0)
Loading