"Skin icing" je novi trend u nezi kože: Blistav i svež izgled koji garantuje elastičnost i dehidriranost

Olja Jelić Vesti 22.09.2023 21:17 0

Kokos je veoma zdrava namirnica, a mnogi ne znaju na koje sve načine ga mogu iskoristiti za opšte zdravlje. Čak mnogi ne znaju koliko je njegov bitan produkt kokosovo mleko dobro po opšte zdravlje.

Koža

Printscreen/Instagram

Kokos je veoma zdrava namirnica, a mnogi ne znaju na koje sve načine ga mogu iskoristiti za opšte zdravlje. Čak mnogi ne znaju koliko je njegov bitan produkt kokosovo mleko dobro po opšte zdravlje.

Odmah na početku da razjasnimo kako da ne mešate kokosovu vodu i kokosovo mleko. Kokosova voda se dobija kada prepolovite kokos, dok se mleko dobija preradom mesa iz kokosa, a obzirom da je bele boje, nazvan je mlekom.

Kokosovo mleko je bogato uljima i vitaminima koji hrane kožu i kosu. Njegovi hranljivi sastojci prodiru u dubinu kože, hidriraju je i obezbeđuju zadržavanje vlage. Idealno je za suvu kožu kojoj vraća elastičnost i lepotu.

Koža

Printscreen/Instagram

 

Kokosovo mleko za lice je bele boje i dobija se od pulpe kokosa. Pulpa se izrenda i iscedi, a zatim se krema koja se dobije pomeša sa vodom. Na taj način, i kokosovo mleko za lice, kao i svako drugo, može biti više ili manje masno, jer je sama krema koja se dobija rendanjem i ceđenjem pulpe, masna. Takođe, zavisi i od supstance kojom se meša.

Prirodno kokosovo mleko je veoma masno. Kokosovo mleko je bogato vitaminima: C, E, B1, B3, B5, B6, selenom, gvožđem, magnezijumom, fosforom i kalcijumom. Pravo kokosovo mleko sadrži malo vrlo malo proteina. Mleko sadrži i neznatnu količinu monozasićenih, zdravih masnih kiselina.

Novi trend je već hit među ženama koje obožavaju da se neguju i brinu o svom izgledu kože, a reč je o tretmanu hlađenju lica kokosovim mleko. Okej, saznali smo koje benefite kokosovo mleko ima po našu kožu, ali zašto da ga ledimo? Pa, iz jednostavnog razloga, jer našoj koži daje ultimativni dah svežine, koji nam je instant potreban kad smo svi sve česće umorni i dehidrirani.

Koža

Shutterstock

 

Više nije tajna da se zvezde i gurui lepote zaklinju u ledene tretmane na koži. Ali, zamrznuta voda na koži često može biti vrlo bolna i iritirajuća. Imajući to u vidu, gurui lepote su rešili da probaju mleko biljnog porekla, mleko od kokosa, i da ga zamrznu u posudu okruglog oblika poput loptice.

Tretman se radi kružnim pokretima, uvek završavajući potezom prema prema gore. Ukoliko je ovaj tretman isuviše grub osobama sa osetljivom kožom, koristan savet je da ledenu kuglicu umotaju u peškir i laganim potezima masiraju lice. Lice se nakon leđenja kokosovim mleko može umiti mlakom vodom.

Ovaj tretman pomaže pri smanjenju nadutosti lica, ublažavanju znakova starenja, smanjivanja crvenila i problema na koži.

Kokosovo mleko za lice – može i kod kuće da se napravi!

Sve što je potrebno jeste jedna šolja kokosovog brašna i dve šolje vode. 

Zagrejati vodu, ali da ne provri. Dodati kokosovo brašno i ostaviti da stoji u šerpi do 2h. Ponovo zagrejati, ali takođe da ne vri. Zatim, smesu presuti u blender i miksati dok se ne dobije kremasta masa. Preporučuje se da se procediti kroz gazu i ostaviti da stoji u frižideru. U frižideru može stajati najviše tri do četiri dana. 

 

Komentari (0)
Loading