Biće nežna i zategnuta kao praćka! Izborana kolena neće odati vaše godine uz ova 3 koraka

Vesti 21.09.2023 10:53 0

Lako možete nahraniti kožu i ublažiti bore, a to se ne odnosi samo na lice i vrat, već na bilo koji deo tela, pa i na kolena, gde se koža takođe s godinama opusti i izbora. Donosimo nekoliko saveta koji će vam pomoći da se izborite s tom pojavom.

kolena

Shutterstock

S godinama se količina kolagena smanjuje, kao i elastičnost kože i javljaju se bore. Tome doprinosi i izlaganje suncu, pa ni koža na kolenima nije izuzetak.

- Vremenom će se te linije produbiti i urezati u kožu – kaže dermatolog dr Sintija Bejli.

Recept za negu kože je jednostavan - hidratacija, zaštita i tretmani. Prva dva koraka su obavezna, a treći je po želji, ako želite dodatno negu.

1. Hidratacija

Ako vam je barijera kože uništena iz nekog razloga, ona gubi vlagu i suši se, pa se tako i više bora. Dobra hidratacija baza je svake rutine u nezi kože, a kako negujete lice, tako možete i kolena. Svaki put nanesite nakon tuširanja hidratantnu kremu ili mleko za telo i uživajte u mekoj koži svaki dan.

kolena

Shutterstock

 

2. Zaštita

Krema za sunčanje je najlakši i najbolji način da vaša koža izgleda zdravo i sjajno. S obzirom na to da je oštećenje od sunca odgovorno za 80 posto svih vidljivih znakova starenja, ključno je da preduzmemo zaštitne mere kako bismo to ublažili. Nanesite kremu za sunčanje 10 minuta pre izlaska iz kuće, pa ponavljajte mazanje svaka dva do tri sata.

3. Tretmani

Gornja dva koraka nezaobilazan su deo neege kolena, a možete dodati i treći ako želite bolje rezultate. Za bore je retinol odličan i pomaže koži da izgleda mlađe aktivirajući proizvodnju kolagena. Međutim, retinol ima neke nedostatke, pa se o njegovoj primeni posavetujte sa svojim dermatologom ili kozmetičarkom.

Komentari (0)
Loading