Još uvek nije KASNO: Ovo su TRI najčešće GREŠKE koje uzrokuju pojavljivanje bora oko očiju

Vesti 15.12.2021 08:00 2

Većina žena često pravu ove greške i to nesvesno

Još uvek nije KASNO: Ovo su TRI najčešće GREŠKE koje uzrokuju pojavljivanje bora oko očiju

Shutterstock

Pošto je koža oko očiju izuzetno tanka i osetljiva potrebna joj je posebna nega kako se ne bi narušila ravnoteža kožne barijere.

Međutim, mnoge žene, nenamerno i često dobronamerno, prave pogubne greške tokom rutinske nege kože, koje doprinose prevremenom starenju kože. 

Nasilni ste prilikom nanošenja proizvoda

Trljanje područja, prilikom nanošenja kreme ili prilikom uklanjanja šminke može izazvati upalu i oštećenje kapilara, što može dovesti do jake hiperpigmentacije područja, prenosi "Ženski magazin". Za uklanjanje šminke sa očiju, natopite tufer micelarnom vodom  za skidanje šminke, a zatim dodirnite svako oko na nekoliko sekundi. 

Koristite pogrešnu kremu

Nakon 40 godina, jednostavna hidratantna krema za oči nije dovoljna. Verujte formulama bogatim antioksidansima, poput vitamina C, ako želite da smanjite pojavu podočnjaka, ili retinola i hijaluronske kiseline, ako želite da smanjite pojavu finih linija i bora.

Zaboravite zaštitu od sunca

Svakodnevno nanošenje kreme za sunčanje jedan je od najefikasnijih poteza koje možete napraviti u borbi protiv vremena.

Međitim, većina žena zanemaruje područje oko očiju kada nosi ovu kremu!

 

Komentari (2)
Loading
LidijaBgd
15.12.2021 10:06

U pravu ste,vecina nas zena kupi neku kremu koja je dobra njenoj prijateljici,ali to ne znaci da je dobra i za nju.Tako nesto slicno se i meni desilo,sve dok nisam otisla kod kozmeticarke koja mi je preporucila sve sto je potrebnom mom tipu koze,kremu protiv bora,hidrogenizovanu vodu, kremu za lice...

Ivona
21.12.2021 10:17

@LidijaBgd - Slažem se sa Lidijom..Ja pretežno koristim prirodne kreme, efekti su sporiji ali dugotrajniji dakle, samo malo stpljenja. Mislim da suplementacija nije manje važna, npr kolagen u kombinaciji sa vitaminom C i spermidin iz lucerke značajno mogu usporiti pojavu bora na licu.