Stopala mogu da ostanu nežna i glatka i posle letovanja: Pratite ove praktične korake

Vesti 18.06.2023 15:15 0

Evo kako da vam stopala ostanu glatka i posle letovanja

stopala

Shutterstock

 

Tokom leta, naša stopala često su izložena raznim izazovima, kao što su suvoća, žuljevi i zadebljanja kože. Međutim, uz odgovarajuću negu i nekoliko jednostavnih trikova, možete održati stopala glatka i meka tokom celog leta. Evo nekoliko saveta koji će vam pomoći da se brinete o svojim stopalima i izbegnete neželjene probleme.

Redovno hidrirajte kožu stopala 

Vlažna koža je ključ za održavanje glatkih stopala. Koristite hidratantnu kremu ili losion za stopala svakodnevno, posebno nakon tuširanja ili kupanja. Birajte proizvode koji sadrže sastojke poput uree, glicerina ili biljnih ulja, jer oni efikasno hidriraju kožu.

Redovno eksfolirajte stopala

Uklanjanje mrtvih ćelija kože pomaže u održavanju glatkog izgleda stopala. Jednom ili dva puta nedeljno koristite piling za stopala kako biste nežno uklonili suvu i grubu kožu. Možete napraviti i prirodni piling kod kuće mešanjem šećera ili morske soli sa malo maslinovog ulja.

Nega noktiju i zanoktica

Ne zaboravite redovno se brinuti o noktima i zanokticama. Skraćujte nokte ravno i koristite turpiju da izbegnete urastanje noktiju. Nanesite ulje za zanoktice i nežno gurajte zanoktice unazad kako biste sprečili njihovo oštećenje.

Nošenje udobne obuće

Birajte obuću koja je udobna i prilagođena vašem stopalu. Preuska ili neudobna obuća može uzrokovati žuljeve i iritaciju kože. Odaberite prozračne materijale koji će omogućiti da stopala dišu.

Koristite kreme ili ulja za omekšavanje zadebljanja

Ako imate zadebljanja kože na stopalima, možete koristiti specijalne kreme ili ulja namenjena omekšavanju zadebljanja. Ovi proizvodi obično sadrže ureu ili salicilnu kiselinu koje pomažu u uklanjanju tvrde kože.

Redovno hidrirajte se iznutra

Pored spoljašnje nege, važno je i da se hidrirate iznutra. Pijte dovoljno vode tokom dana kako biste održali kožu hidriranom i zdravom.

Sledite ove savete redovno tokom leta i vaša stopala će ostati glatka, meka i spremna za sve letnje avanture. Ne zaboravite da se posavetujete sa dermatologom ili pedikerom ako imate ozbiljnije probleme sa kožom stopala.

Komentari (0)
Loading