Komad odeće koji ide uz ELEGANTNE košulje i kežual majice: Rasproda se čim se pojavi u Srbiji, a ovog proleća biće NAJPOPULARNIJI

Vesti 09.05.2023 08:00 0

Kolekcije za proleće i leto 2023. godine su obilježene teksasom kao glavnim materijalom. Bez obzira na priliku, ovaj materijal se može nositi na mnogo načina

moda

Shutterstock

 

Jedan od najpopularnijih trendova je takozvani "double denim", gdje su gornji i donji dijelovi odjeće napravljeni od teksasa. Dok se farmerke uvijek mogu uklopiti uz jaknu ili košulju, trendi influenserke su nabavile midi suknje od ovog materijala.

Teksas suknje se nose uz majice, košulje s prugama, poslovne i kežual sakoe, a od obuće su popularne patike, Mary Jane cipele ili baletanke. U hladnijim danima ovog proljeća trendseterke su nosile čizme uz ovu zanimljivu suknju. Najpopularniji model ima visoko izrezan šlic na prednjoj strani. Međutim, ako to ne odgovara vašem stilu, možete odabrati varijantu u kojoj je šlic popunjen tkaninom od teksasa, bez obzira na njegovu nijansu.

Detalji poput rašivenog poruba, bočnih šlica ili vrpca od teksasa kojom se suknja veže u struku čine ove modele modernim. Najklasičniji modeli imaju jednostavno kopčanje s patentnim zatvaračem i metalnim dugmetom na pojasu, slično kao kod farmerki.

Ako želite povoljno proći, a vešti ste u šivanju, možete sami napraviti ovu suknju od starih farmerki. Teksas je materijal koji nikada ne izlazi iz mode, stoga je svakako vrijedno razmotriti dodavanje ovih trendi komada u vašu garderobu za nadolazeću sezonu.

 

Komentari (0)
Loading