Žene poludele za novim TikTok trendom: Cilj je da izgledate kao da ste isprskane VODOM, evo kako to izgleda i zašto svi tvrde da je neverovatno privlačno

Vesti 03.01.2023 09:35 0

"Shower makeup" je trend koji osvaja ceo svet

Žene poludele za novim TikTok trendom: Cilj je da izgledate kao da ste isprskane VODOM, evo kako to izgleda i zašto svi tvrde da je neverovatno privlačno

Printscreen/TikTok

Trend je osmislila Huda Katan, inspirisana pre svega jakim osvetljenjem kupatila, ali i vodom i toplotom koji na poseban način ističu naše lice.Naglasak je na super sjajnoj koži i očima i usnama koje izgledaju kao da su poprskane vodom .

Šta je zapravo "shower makeup" i kako da ga postignete?


Ovaj trend u potpunosti odgovara imenu, ali na najlaskaviji mogući način. Cilj je, kao što ime da kaže da se postigne efekat "kao da ste se upravo tuširamo".TikTokeri sve više menjaju svoj ranije megapopularni mat ten za ne samo vlažnu, već i sjajnu kožu, kapke, usne i kosu.

Osnivač Huda Beauti-a, Huda Katan, kreirala je ovaj trend,efektivno naglašavajući više tačke lica za blago anđeoski i divno definisan izgled. Prilikom tuširanja bitnu ulogu igra i toplota, pa su kod ovog trenda veoma važni i rumeni obrazi i blago natečene usne.

Sjajna koža nije ništa novo, ali pogled na društvene mreže slavnih definitivno dokazuje da je mokri izgled sve popularniji. Pomenućemo Hejli Biber i Kim Kardašijan.


Najvažnija stvar koju treba da imate na umu kod ovog trenda je da šminka izgleda onoliko dobro koliko je koža negovana. Dakle, prvi korak je maksimalno sjajna koža.

Huda preporučuje da pomešate puder po izboru sa hidratantnom kremom za malo svetliji i prozračniji izgled, a zatim koristite korektor u nijansi nešto svetlijoj od naše kože. „Mislim da je to zaista važno jer želite da se jagodice podignu“, napomenula je u svom TikTok videu. Nakon toga potrebno je na čelo i bradu naneti deblji sloj korektora kako bismo što vernije uklonili efekat koji osvetljenje pod tušem ima na našem licu.

@docnafiakhan @hudabeauty LOVE THIS LOOK! The “Shower Makeup Look” - @hudaheidi looked so beautiful. I attempted to recreate it. I loved the result and would definitely be wearing this makeup look for many occasions and when I’m on holiday in a hot country, on a beach somewhere but obviously covered up! I just feel so feminine in it. Let me know what you think of it. #fyp #foryourpage #makeuptutorial #showermakeuplook #theshowerlook #hudabeauty ♬ Something New (feat. Ty Dolla $ign) - Wiz Khalifa


Sledeći korak je konturisanje ispod jagodica i vilice kako bi se stvorile ultra-duboke senke, a Huda je preporučila korišćenje svetlijih nijansi za konturisanje od onih koje smo do sada koristili. Što se tiče usana, olovkom za usne slične našoj prirodnoj nijansi usne se lagano obrube, a zatim se boja prstom razvlači preko usana. Na kraju se veoma sjajni hajlajter nanosi na mesta koja bismo inače istakli (vrhove jagodica, obrve, most nosa, deo iznad usne), i na unutrašnju trećinu kapaka i pregiba i na grudi.
@martinamicole OGGI PROVO A FARE LO “SHOWER MAKEUP” DI @hudabeauty 🥹 IO CREDO DI AVER SCOPERTO UN NUOVO AMORE! 🥹 CHE NE PENSATE? #makeuptutorial #makeuptrend #showermakeup #hudabeauty #espressoh #makeuphacks #beauty #glowymakeup ♬ Stylish Jazz HipHop - Future Oriented Triad

Trepavice naglašavamo maskarom, a za razliku od uobičajenih, ovde želimo da trepavice izgledaju malo gušće nego inače, jer je cilj da izgledaju onako kako bi inače izgledalekad stojimo pod tušem. Osim maskare, ajlajner nanosimo i na unutrašnju ivicu oka i na sam spoljašnji ugao, a zatim sivom olovkom ili senkom u štapiću zatamnimo taj izbočeni deo koji se nežno vidi da dodamo dubinu očima. I na kraju, sjajni sjaj za usne je obavezan.
 
Komentari (0)
Loading