Ujutru ima RAZLIKE da li prvo perete ZUBE ili se UMIVATE: Doktorka otkrila kada se pojavljuju AKNE, a možete da ih SPREČITE

Vesti 23.09.2022 13:07 0

Ako niste znali i ovaj jutarnji ritual može da uzrokuje pojavu akni...

Ujutru ima RAZLIKE da li prvo perete ZUBE ili se UMIVATE: Doktorka otkrila kada se pojavljuju AKNE, a možete da ih SPREČITE

Shutterstock

Doktorka i dermatlog po imenu Lindzi na TikTok nalogu neprestano deli korisne savete u vezi s negom kože, a ukazala je i na grešku koju mnogi prave, ne znajući da tako izazivaju pojavu akni.

Inače, na pojavu bubuljica utiču razni faktori, a pored higijene možda najvažniji je ishrana. Postoje brojni "narodni lekovi" koji pomažu, a osobe koje muče muku sa problematičnom kožom moraju i te kako da budu oprezne pri odabiru kozmetike. 

Lindzi je otkrila da pranje zuba nakon umivanja može da ima i te kako opasne posledice.
Po rečima specijaliste, zube bi trebalo da peremo pre nego što operemo lice, a evo i zašto...

"Bakterije koje kapaju sa pljuvačkom i pastom za zube iz usta mogu da izazovu pojavu akni na bradi", kaže dr Lindzi.Ona je istala i da nanošenje spreja za kosu na čelo može da izazove bubuljice, a faktori rizika su i nedovoljna hiijena posteljin i elektronskih uređaja. Po njenom mišljenju, jastučnicu treba menjati na maksimalno sedam daa, a tablete, telefne, slušalce i slične dedžetetreba svakodnevno čiistiti odprljavsštine i bakterija.

Jedan drugi korisnik ove društvene mreže, očigledno specijalista dermatologije koga prati preko 670 hiljada ljudi, istakao je da ostaci namnirnica i proizvoda koji sadrže alkohol, vodonik peroksid i fluor, mogu da izazovu iritaciju kože i utiču na to da se ona ubrzano suši i peruta.

Korosnici reža su se zahvalili dr Lindzi što im je otkrila tajnu, je većini nije palo na pamet da redosled kojim peru lice i zube ujutru mogu da naprave problem.

"Hvala ti što si mi otvorila oči", napisao je jedan korisnik.

NajŽena.rs je i na Viberu, pridružite se našoj zajednici, a sada možete da preuzmete i STIKERE!

BONUS VIDEO

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading