Savet zlata vredan: Evo kako da ZADRŽITE preplanuo ten i posle mora!

K.Ć. Vesti 18.09.2022 16:35 0

Kako da zadržite boju što duže i uživate u letnjim modnim izdanjima kao što je vaša omiljena haljinica?

Sunčanje

Shutterstock

Godišnji odmor je završen, a vaša preplanulost je dostigla savršenu boju, baš kakvu ste oduviek želeli. Nije lako pržiti se na suncu da bi dobili bronzani ten, a još teže je zadržati.

Kako što duže zadržati bronzani ten?

Piling kože

Mnogi misle ako urade piling kože čim dođu sa mora da će im se skinuti boja, pa ga zato i izbegavaju, a u stvari ne znaju da pilingom samo skidate mrtve ćelije sa kože i izjednačujete vašu boju. Blagim pilingom možete da povratite vašoj koži sjaj i mekoću.

Samo je potrebno da izaberete piling na bazi ulja i sa sitnim granulama, lagano pritiskajte kožu dok radite piling, kružnim pokretima utrljavajte na kožu, a zatim isperite mlakom vodom, obavezno na mokru kožu naneti mleko, ulje ili kremu, te ostavite da se koža prirodnim putem osuši i upije te dragocenosti.

Vitamini A i B

Morska so i sunce u kombinaciji isušuju kožu, da ne bi došlo do guljenja kože potrebno je prvo kožu hidrirati i nahraniti. Vitamin A će najbolje nahraniti vašu kožu od dehidracije iznutra, kupite ga u najbližoj apoteci i uzimajte oralno. Takođe, vitamin B možete kupiti u obliku tableta, on pomaže vašoj koži da ne stari, sprječava pojavu bora i podstiče prirodno potamljivanje.

Hidratacija kože

Izlaganje suncu koža gubi vlagu, pa je hidratacija od izuzetne važnosti.

Kožu je potrebno održavati vlažnom, tuširajte se mlakom vodom (ako možete što hladnijom), od gelova i kupki za tuširanje potražite one sa nižim pH vrednošću, na bazi prirodnih i blagih sastojaka. Možete da koristite ulja za kupanje na bazi aloe vere i zelenog čaja, takođe i dečije šampone i kupke, jer njihov pH je približno pH našoj koži… Bitno je da izaberete proizvod koji hidrira i hrani kožu, a da boja ostaje.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading