Otklanja bolove u DONJEM delu leđa: Fitnes instruktorka Mirjana Jemović otkrila VEŽBU za jačanje ZGLOBOVA i poboljšanje KONCENTRACIJE (VIDEO)

M.J. Vesti 26.07.2022 10:00 0

Leči išijas i oslobađa bolova u donjem delu leđa

Otklanja bolove u DONJEM delu leđa: Fitnes instruktorka Mirjana Jemović otkrila VEŽBU za jačanje ZGLOBOVA i poboljšanje KONCENTRACIJE (VIDEO)

Naj žena

Fitnes instruktorka Mirjana Jemović Mačužić svakoga dana čitaocima potala Naj Žena preporučuje po jednu vežbu, koja će im pomoći da se u startu dana osećaju opušteno i urade nešto dobro za svoje zdravlje.

Danas je na redu orao koji će vam pomoći da se osetite lagano kao ptica. 

Za šta je dobra ova vežba:

- Za ublažavanje i otklanjanje bolova u donjem delu leđa
- Protiv išijasa
- Za ublažavanje tegoba kod astme
- Jača i rasteže skočne zglobove, listove, butine i kukove
- Rasteže ramena i opušta gornji deo leđa, pa oslobađa od napetosti u tom delu
- Poboljšava koncentraciju 
- Podstiče psihičku i fizičku ravnotežu. 

Kako se izvodi vežba:

  • Za početni položaj stanemo ravno sa stopalima u širini kukova. 
  • Sa udahom podignemo ruke iznad glave
  • Sa izdahom se lagano spuštamo u polučučanj, kao da hoćemo da sednemo na stolicu. 
  • Spuštamo ruke ispred grudi savijene u laktovima, pa desnu provučemo ispod i obmotamo oko leve tako da se prsti desne spoje sa dlanom leve. 
  • Kada smo stabilni u položaju, podignemo desno stopalo, pa desnu nogu prebacimo preko leve, kao kada ih prekrstimo tokom sedenja, pa gornji deo desnog stopala obmotamo oko levog lista. 
  • Ostanemo u položaju 15 do 30 sekundi, a zatim polako odmotamo noge i ruke. 
  • Sa sledećim udahom izdužimo ruke iznad glave pa sve ponovimo sa suprotnom rukom i nogom . 

Ne zaboravite - fizička aktivnost je bitna i za fizičko i za mentalno zdravlje svake osobe, pa vam preporučujemo da nas svakodnevno pratite i učinite dobru stvar, pre svega za sebe. A, kada smo dobri sebi, onda smo drugima, okolini, još bolji.

Opusti se čoveče, sa Mirom Jemović, svakog radnog dana na portalu Naj Žena i Youtube Alo! kanalu od 10.00h.

O INSTRUKTORKI

Mirjana Jemović Mačužić je dugogodišnji instruktor fitnesa. Bavila se različitim oblicima fitnes programa, među kojima su pilates, step aerobik, haj-lou, aerobik, joga, džezersajz i njihove kombinacije. Trenutno vodi treninge pilatesa i održava različite korporativne treninge.

Na instagram profilu Fitnes si ti pokušava da približi ideju da voditi računa o svom telu nije luksuz i ne zahteva mnogo vremena, te da je vežbanje dostupno svima, i onima koji nemaju novca i onima koji nemaju vremena.

- Imamo jedno telo i jedan život, naša dužnost je da to što nam je dato održavamo. Ovo se odnosi na sve generacije – na mlade pred kojima će se tek naći različite trzavice, na roditelje koji ne samo da treba da vode računa o sebi, već i da daju dobar primer svojoj deci, na stare koji treba jesen života da provedu pokretni i vitalni – poručuje.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading