Nemojte se zavaravati, hladno vreme ruži lice: Evo kako da poravimo kožu nakon sunca i pripremimo za jesen

Slobodanka Ćorić Vesti 13.09.2024 09:00 0

Dok je šminka sjajna za prikrivanje nesavršenosti, ona izgleda još bolje na već zdravoj, hidratizovanoj i čistoj koži

koža

Shutterstok

Dugoročna investicija koju je lako zanemariti je zdrava koža. Ne samo da briga o vašoj koži čini da izgledate odlično na dan venčanja, već vas i oslobađa brige o njoj, čineći da se osećate prisutnije. Dok je šminka sjajna za prikrivanje nesavršenosti, ona izgleda još bolje na već zdravoj, hidratizovanoj i čistoj koži.

Započnite brigu o koži zdravom ishranom i vodom

Jedan od najlakših načina da se pobrinete za svoju kožu je da jedete mnogo voća i povrća i pijete puno vode. Voće i povrće, osim što su veoma zdravi na mnogo drugih načina, pružaju mnoge hranljive materije i vitamine potrebne za zdravu i funkcionalnu kožu. Voda sprečava dehidraciju, koja se može odraziti na vašoj koži. Ove dve stvari su jednostavne, ali će vam pomoći više nego mnogi drugi saveti za lepotu. 

Zaštitite kožu od vetra i hladnoće

Da biste zaštitili svoju kožu, takođe treba da razmislite o vremenskim uslovima i oblačite se adekvatno. Vetrovitost može učiniti da vam koža postane suva, svrabna i bolna. Nošenje odeće koja štiti od vetra je obavezno, naročito tokom hladnih meseci. S druge strane, sunčeva opeklina uzrokuje ljuštenje kože i može doprineti razvoju raka kože, pa je nošenje kreme sa zaštitnim faktorom dobra ideja. Nemojte se zavaravati hladnim vremenom – možete se i dalje opeći na suncu tokom zime ako ste duže izloženi sunčevim zracima.

Izaberite prave proizvode za negu kože

Kada je reč o proizvodima za negu kože, može biti zbunjujuće znati šta će vašoj specifičnoj koži doneti zdravlje i sreću. Važno je da saznate koji je vaš tip kože. Prema WebMD-u, većina ljudi ima masnu, suvu, mešovitu ili normalnu kožu. Poznavanje svog tipa kože omogućava vam da otkrijete koji je najveći problem vaše kože, bilo da se radi o gubitku vlage ili prekomernom lučenju ulja. Birajte proizvod koji ne pogoršava probleme na koje je vaša koža sklona.

Svi tipovi kože imaju koristi od čistoće i hidratacije, ali vrsta čistača ili hidratantne kreme koja vam odgovara može biti neučinkovita za druge. Ako tek počinjete, nabavite testne veličine nekoliko različitih hidratantnih krema i čistača.

Možda već znate šta vaša koža treba i imali ste uspeha u očuvanju njene zdravosti tokom zime. Možda je najbolje da se snabdevate omiljenim proizvodima i ne menjate ništa neposredno pre venčanja. Ako imate hronične probleme sa kožom tokom zime, sada je vreme da pronađete proizvode koji će vam odgovarati, dok imate vremena da analizirate njihovu efikasnost.

Odaberite zdravu ishranu i pijenje. Zaštitite svoju kožu od spoljašnjih uticaja odgovarajućom opremom. Koristite hranljive proizvode da biste održali zdravlje svoje kože. Radom na ovim stvarima bićete spremni za veliki dan. Svi osmesi na dan venčanja biće još lepši kada budete sigurni u svoju prelepu kožu.

 

Komentari (0)
Loading