Pronašli sina kojeg je baka pre 37 godina dala strancu: Prevrnuli nebo i zemlju, a razlog nestanka slomiće vam srce

Tatjana Badarević Vesti 15.08.2024 08:04 0

Dečačić je bio star samo jedan dan kada ga je rođena baka dala čoveku po prezimena+u Zhao, kako bi ga odgajila njegova porodica.

sin

Shutterstock

 

Neverovatna priča ovih dana stiže iz Kine. Kako prenosi South China Morning Post, bračni par iz provincije Šan Ksi na severozapadu zemlje nakon 37 godina pronašao je sina kojeg je rođena baka neposredno nakon rođenja dala drugom čoveku. Na taj suludi čin odlučila se bez znanja roditelja, tvrdeći da je porodica previše siromašna za podizanje još jednog deteta.

Ova priča započela je 1986., kada je žena u mestu Venan rodila dete, svog trećeg sina. Dečačić je bio star samo jedan dan kada ga je rođena baka dala čoveku po prezimenu Zhao, kako bi ga odgojila njegova porodica. Stara žena učinila je to iza leđa roditeljima malenog dečaka koji tvrde da nikada ne bi pristali na takav čin, bez obzira na siromaštvo.

Tek nakon što je učinila ono što je naumila, baka je paru rekla da je odluku donela u njihovo ime jer je smatrala da bi im bilo preteško podići još jedno dete, s obzirom da su već imali dvojicu sinova. Nije otkrila koliko joj je Zhao platio za unuče. Jedino što su dečakov otac Li i njegova supruga uspeli da saznaju jeste to da Zhao živi u provinciji Shandong na istoku Kine. Nakon bakine smrti, Li i njegova supruga proveli su tri decenije u potrazi za izgubljenim sinom.

sin

Shutterstock

 

 

U februaru ove godine u bazi kineskog Ministarstva javne bezbednosti otkriveno je podudaranje krvnih uzoraka para s uzorkom muškarca prezimena Pang koji živi u Zaozhuangu, u provinciji Shandong. Naime, kineska policija je još 2009. godine uspostavila veliku DNK bazu podataka prikupljanjem krvnih uzoraka parova čija su deca nestala, kao i usvojenog sina koji žele da pronađe svoje biološke roditelje.

Policija je od Lija, njegove supruge i Panga dva puta uzimala krvne uzorke pre nego što su potvrdili da su u krvnom srodstvu odnosno da je Pang sin bračnog para.

Početkom avgusta Pang se konačno susreo sa svojim roditeljima u Veinanu, mestu u kojem je rođen pre 37 godina. "Sine, tati i mami je žao. Kako si proveo sve ove godine?" pitali su ga roditelji tokom susreta, grleći ga i čvrsto držeći njegove ruke. Videozapis ponovnog susreta izazvao je lavinu emocija u Kini. Baka je tako okrutna. Napustila je vlastitog unuka. Teško je razumeti njene postupke", napisao je jedan korisnik kineskih društvenih mreža. Neke pak ujedinjenje nije preterano dirnulo. "Sin izgleda posramljeno. On nema nikakva osećanja prema svojim biološkim roditeljima", zaključio je jedan od korisnika.

Bonus video:

 

 

Komentari (0)
Loading