"Imam telo jednogodišnjaka, a već sam napunila 11 godina": Ova devojčica se suočava sa retkim medicinskim stanjem, a njen životni put prati 7 miliona ljudi

Tatjana Badarević Vesti 30.06.2024 17:01 0

Bela je devojčica od 11 godina, a ima telo deteta od jedne godine. Boluje od retke bolesti, imala je već deset operacija, a njena majka je ceo život posvetila njenoj nezi.

Bela Tomson

Printscreen/Instagram

 

Bela Tomson, 10-godišnjakinja iz Svift Karenta u Kanadi, suočava se sa tri retka medicinska stanja: oblikom patuljastog rasta, Hiršsprungovom bolešću i teškom kombinovanom imunodeficijencijom (SCID), piše Brightside.

Njena majka, Kajla Tomson, posvetila je život njenoj nezi i deli njihovo putovanje s više od 7 miliona pratilaca na TikToku.

U nedavnom intervjuu za Canadian Digestive Health Foundation (CDHF), Kajla je elaborirala Belino medicinsko putovanje. Hirschsprungova bolest, stanje u kojem nema nervnih ćelija u delovima debelog creva, ozbiljno je pogodila Belu, zahvativši celo njeno debelo crevo.

 

@kylact I wana thank me, for believe’n in me. 💪🏻 #medicalmom #44 #bellabrave #viralvideo @SickKids Foundation #sickkidsstrong ♬ 44 THATS ME - 12 Pack of Vibes

 

Iako dobijaju puno podrške, nedavno su se susreli sa nekim negativnim komentarima.

- Nikada zapravo ne želim da odgovorim jer im ne želim dati pažnju koju traže. Samo se skrivaju iza ekrana - rekla je Kajla.

Bella je provela je više od 1000 dana u bolnici, prošla je brojne operacije i preživela višestruke infekcije. Prošle godine bila je na presađivanju creva koje joj je spasilo život. Podrška koju dobija od pratioca joj daje snagu da se bori. 

Bonus video:

 

@najzena.rs "Tiršova nam je druga kuća": Marija je rodila zdravo dete, a onda je saznala strašnu dijagnozu! #najžena #fypシ #fypシ゚viral #žena ♬ original sound - Najzena.rs

 

 

Komentari (0)
Loading