Kad se rodio, imao je kožu kao šar pej: Bio je toliko naboran da su se lekari zapanjili, evo kako izgleda 30 godina kasnije

Vesti 06.05.2024 15:51 0

Beba je rođena s kožom koja je bila toliko naborana da je izgledala kao kod šar peja.

žena

Shutterstock

Kada se rodio, svi su bili šokirani njegovim izgledom. To je bilo 1993. godine u Australiji. Beba po imenu Tom Tenent je sve iznenadila, a najviše roditelje i lekare.

Teška odluka za roditelje

Još u trudnoći, ultrazvuk je pokazao nešto vrlo neobično kada je reč o njegovoj koži, pa su lekari savetovali njegovim roditeljima da razmisle da li će zadržati bebu. Odluka nije bila laka.

- Razgovarali smo o tome i odlučili, neka bude šta bude, zadržaćemo ga - prisetio se Tomov otac.

tom

Printscreen/Youtube

 

 

Nikakvi testovi ili pregledi nisu mogli da pripreme roditelje za to koliko je ozbiljno stanje njihovog sina. Kad su ga prvi put videli u porodilištu, bili su potpuno zatečeni. Tomova mama nije mogla da veruje kako izgleda kada su ga lekari stavili na njene grudi.

- Srce mi se steglo kad sam ga videla, ali opet, to je moja beba, bilo je divno zagrliti je - priseća se majka prvog susreta sa Tomom.

tom

Printscreen/Youtube

 

Zbunio je i lekare

Osim roditelja, zbunjeni su bili i lekari. Budući da je uzrok takvog izgleda bebe bio nejasan, nije bilo dostupnog lečenja ili rešenja. Njihova jedina nada bila je da će se koža, kako dečak stari, razvući po telu, i da će se tako bore smanjiti.

Lekari nisu Toma odmah pustili kući, već je u bolnici ostao dva meseca na ispitivanjima. Ubrzo su otkrili da ima višak hijaluronske kiseline u telu, poput šteneta šar peja. Zanimljivo je da, kako šar pej raste, nivo hijaluronske kiseline opada, a koža mu se menja. Lekari su zaključili da bi se isto to moglo desiti i Tomu.

tom

Printscreen/Youtube

 

Deca su ga zadirkivala

Doktor Endrju Ramsden izjavio je tada da će Tomovo stanje verovatno biti bolje kako bude rastao. I bio je u pravu. Vremenom se popravilo. Ali, Tom se u detinjstvu suočavao s raznim neprijatnostima zbog svog izgleda. Deca su ga zadirkivala i zbog toga nije želeo da ide u školu, pa je često izostajao. Iako su bore na njegovoj koži bile manje, i dalje je izgledao neobično.

Vremenom, koža se zategla, kako su lekari rekli. Prošlo je 30 godina od Tomovog rođenja, a on sada izgleda kao svi ljudi, a to i danas fascinira doktore. Oženio se, živi u mestu Frenkston, u Australiji.

- Život je jednostavan. Praviš izbore i ne osvrćeš se – napisao je Tom na svom Fejsbuk profilu.

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading