Hit na internetu: Tata je gurnuo detetu u ruke knjigu umesto mobilnog, evo šta se desilo

Vesti 29.04.2024 17:24 0

Svi znaju da se čitanjem povećava rečnik deteta, znanje, razvija mašta, uči se empatiji. Ali, deca ne vole da čitaju.

tata

Printscreen/TikTok

Jedan tata je odlučio da svom sinu usadi ljubav prema čitanju i snimio video o tome, a rezultat je postao viralan na internetu. Otac je na svom TikToku objavio video desetogodišnjeg sina koji tokom vožnje kolima - čita knjigu!

"Dajte deci knjige umesto telefona dok su mala, i ovo će biti rezultat. Mislim da je sin pročitao više knjiga od mene", otkrio je otac. Ispričao je kako su on i supruga sinu počeli da čitaju svako veče pre spavanja dok je bio beba, nadajući se da će mu tako usaditi ljubav prema knjigama.

 

@lifeinmotion08 We’re so blessed with our son Raya. I think he’s read more books than I have. #Books #Read #Fyp ♬ Sneaky Friends - Eitan Epstein Music

 

"Bilo je važno voditi ga primerom i stvoriti podsticajno okruženje u kojem se čitanje slavi. Pobrinuli smo se da mu pružimo širok izbor knjiga koje odgovaraju njegovim interesima i koje ga podstiču na istraživanje različitih žanrova", dodao je otac u video snimku.

Otac je priznao da je nemoguće izbeći ekrane, ali njegov sin tablet koristi za obrazovanje i umetnost, a ne za igranje igrica.

Komentari (0)
Loading