Dotakla je dno i mrzela svoj život: Promenila je navike i za osam meseci smršala 53 kilograma, sada je neprepoznatljiva

Olja Jelić Vesti 10.04.2024 12:47 0

Jedna Australijanka je podelila svoju zapanjujuću transformaciju u kojoj je izgubila 53 kilograma

Australijanka

Printscreen/Instagram

Jedna Australijanka je podelila svoju zapanjujuću transformaciju u kojoj je izgubila 53 kilograma.  

Još u julu 2023., Dils Li se osećala kao da je dotakla dno nakon što je dostigla težinu od 192 kilograma. To je imalo dramatičan uticaj na način na koji se osećala i fizički i psihički.

 

 

 

Ali sada, manje od godinu dana kasnije, preokrenula je svoj život nakon što je izgubila neverovatnih 53 kilograma i konfekcijski broj smanjila za tri veličine nakon jednostavne promene.

„Upravo je došlo do tačke u kojoj mi je bilo muka od buđenja i osećanja užasnog, bolnog i neprijatnog u telu“, rekao je Li za nevs.com.au.

Pogodilo je šta je pročitala

„Videla sam objavu na Instagramu u kojoj se kaže da ako niste aktivna osoba, ali ste sa partnerom koji je bio aktivan, neaktivni partner će verovatno umreti sedam godina pre aktivnog partnera. Ovo me je zaista uplašilo, jer je moj muž super fit i aktivna osoba i mrzela sam pomisao da nisam tu jer nisam vodila računa o sebi i svom telu. Iskreno osećam da je ovo potpuno promenilo moj način razmišljanja i pristup gubitku težine. Ne samo da izgledam bolje, već da budem zdrava i da budem živa što je moguće duže sa svojim mužem.”

Kada joj je bilo najteže, Li je rekla da joj je bilo loše raspoloženje, da se osećala usporeno, iscrpljeno i da je sve vreme imala bolove.

 

 

Očajnički je želela da povrati svoj život nakon što se ugojila tokom pandemije, ali nije imala pojma odakle da počne.

Odlučila je da promeni svoj život

Ali nakon što je počela jednostavno da šeta sa prijateljem, umesto da sedi u kafiću i primetila je ogromnu promenu. Počela je da gubi na težini i ubrzo se zaljubila u pokret, čak je i pohađala časove fitnesa pet puta nedeljno.

Za šest meseci, Li je smršala za neverovatnih 37 kilograma, ali se osećala kao da je zaglavljena i da više nije u stanju da smrša.

 

 

Tada je odlučila da se obrati nutricionistkinji, Lili Kuk, koja joj je pomogla da odredi prioritete u pogledu ishrane i počela sa ishranom sa malo ugljenih hidrata i visokim sadržajem proteina. Ovom promenom uspela je da izgubi još 15 kilograma i postigne građu iz snova.

„Počela sam da šetam ujutru sa svojim prijateljem“, rekla je.

„Stvarno mi se dopalo. Onda smo jednog dana, dok smo pili kafu u šetnji, sreli neke ljude koji su upravo završili čas teretane u susedstvu i predložili su nam da pođemo. Prihvatili smo ih na ponudu. Posle mog besplatnog probnog perioda, prijavila sam se i odlazila bih više puta nedeljno, apsolutno mi se dopalo", kako je objasnila.

„Trener Šona je učinila da se osećam kao deo zajednice. Bilo je tako zabavno. Takođe sam se držala kalorijskog deficita, a kasnije sam se obratila nutricionisti za pomoć oko ovoga", objasnila 

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)
Loading