Aleksandra je smršala 40 kilograma: Dečko je izvređao zbog izgleda, a njena transformacija je najslađa osveta

Olja Jelić Vesti 16.03.2024 12:42 0

Aleksandra je izgubila je za dve godine više od 40 kilograma nakon što je dobila okrutan komentar stranca na Tinderu

Aleksandra Ulverih

Printscreen/Facebook

Aleksandra Ulverih iz Southamptona izgubila je za dve godine više od 40 kilograma nakon što je dobila okrutan komentar stranca na Tinderu. Pre toga je imala 101 kilogram i sama je priznala da je često naručivala hranu i jela čokoladu. Aleksandra sada ima 60 kilograma, piše Daily Mail.

Počela je da mršavi nakon što joj je jedan muškarac na Tinderu uputio okrutan komentar oko izgleda. Pre toga ga je pristojno odbila. "Trebala bi da budeš srećna što neko pokazuje interesovanje za tebe", rekao joj je on. "Uvek sam bila vitka, ali počela sam se gojime u svojim dvadesetima. Bila sam jadna, a kad mi je jedan muškarac na Tinderu komentarisap težinu, znala sam da moram nešto da preduzmem. Sada imam puno više samopouzdanja", rekla je.

 

 

Kada je bila tinejdžerka, imala je 56 kilograma. No tada se borila s anksioznošću i emetofobijom - vrstom fobije koju prati ekstremni strah od povraćanja i gledanja povraćanja. Počela je više da jede u 24. godini kada je njena teskoba postala toliko jaka da nije mogla da izađe iz kuće, a antidepresivi koje joj je doktor propisao nisu joj pomagali.

"Mrzela sam svoje telo"

Tada je počela da jedem hamburgere i pice više puta nedeljno plus čokoladu. Kad je kuvala, obično je pravila ogromne porcije testenine i pirinča. Kada je napunila 30 godina, imala je više od 100 kilograma i nosila je veličinu L i XL. "Mrzela sam svoje telo. Nisam mogla da podnesem kupovinu odeće jer mi ništa nije stajalo. Više nisam mogla da se prepoznam", rekla je. Odlučila je da isproba neke dijete.

 

 

"Mislila sam da kad krenem na dijetu neću više ništa moći da jedem. Ograničavala sam se, a na kraju sam još više žudela za nezdravom hranom. Nisam imala pojma o zdravoj ishrani. Znala sam da imam višak kilograma, ali bilo je uznemirujuće čuti to od nekog drugog. Kada sam stala na vagu i videla da imam 100 kilograma, nisam mogla da verujem. Morala sam da to menjam zbog sebe", ispričala je ona. 

 

 

U maju 2022. Aleksandra je počela da hoda 10.000 koraka svaki dan i ograničila se na 2000 kalorija. Nakon nekoliko meseci to je smanjila na 1600 kalorija. Planirala je obroke i pazila da njene porcije budu kontroliaane, ali je naposletku jela što je htjela - nikada nije preskočila desert. Za večeru bi Aleksandra često jela domaće hamburgere, ali jela je i puno povrća. 

Počela je da vežba i za godinu dana je skinula 30 kilograma

U roku od godinu dana Aleksandra je izgubila 30 kilograma i u maju 2023. počela je da pleše na šipci. "Još uvek sam se borila sa svojom teskobom, ali vežbanje mi je stvarno popravilo raspoloženje. Vežbanje je s vremenom postalo lakše", kaže ona i dodaje da sada nosi veličinu S/M. 

 

 

 

"Trebalo mi je neko vreme da vidim rezultate, ali kad sam to učinila, osećala sam se neverovatno. Sada dobijam puno komplimenata od ljudi. Volim da idem u šoping jer znam da mogu da se obučem kako god želim. Kad se pogledam u ogledalo, srećna sam", zaključila je. 

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)
Loading