Izležavanje im je bolje od dece: Hana i njen muž putuju po svetu i uživaju, ne žele da postanu roditelji

Olja Jelić Vesti 29.02.2024 14:29 0

Oni ne žele decu, jedini cilj im je da putuju i uživaju jedno u drugom

Hana i Čarli

Printscreen/Facebook

25-godišnja Hana Bird i njen suprug Čarli Kaper (24) ponosni su DINK-ovi. Akronim DINK dolazi od engleskog izraza "dual income, no kids", odnosno na srpskom "dvostruki prihod, bez dece". Označava sklopljeni brak ili partnerstvo u kojem oba partnera imaju prihode, ali nemaju dece niti planiraju da ih imaju.

Njih dvoje uživaju u životnom stilu koji vode, koji uključuje deset putovanja godišnje. Zajedno su posetili 35 zemalja i uživaju i u aktivnostima poput padobranstva, skijanja i ronjenja. Sve to ne bi zamenili decom.

 

 

"Mogli smo da uštedimo za našu buduću decu, ali umesto toga smo odlučili biti sebični. Ulažemo u uspomene. Stalno nas pitaju kada ćemo zasnovati porodicu, ali mi to ne planiramo. Ne treba posramljivati ljude koji ne žele decu", rekla je Hana.

Par je posjetio Indiju, Japan, Australiju, Island, Španiju, Austriju, Hrvatsku i mnoge druge zemlje i cilj im jedno putovanje mesečno.

 

 

 

"Biološko dete ne možemo da imamo jer Čarli ima srčani problem uzrokovan mutacijom gena. Ja sam pobedila difuzni limfom velikih B-stanica. Bez obzira na to, da imamo decu, ne bismo uživali kao sada", smatra Hana.

Iako mnogi misle da život ne može biti ispunjen bez dece, Hana i Čarli smatraju da je to pogrešna pretpostavka.

"Ljudi misle da nemate ispunjen život ako nemate decu. Prilično sam srećna što ležim na plaži. Izležavanje je bolje od dece. Ako želite decu, to je u redu, baš kao i ako ne želite", zaključila je.

BONUS VIDEO:

 

 


 

 

 

Komentari (0)
Loading