Brak sa narcisom (možda) nije osuđen na propast: Evo 3 stvari koje vredi pokušati pre nego što dignete ruke

Vesti 25.02.2024 08:38 0

Prema terapijskom sajtu BetterHelp, brak sa narcisom može da funkcioniše

bračni par

Shutterstock

Narcise može biti teško uočiti u početnim fazama veze, jer njihovi šarmantni načini na koje vas bombarduju ljubavlju mogu u početku učiniti da se osećate kao da su sve samo to ne. Međutim, maska često pada kada zasluže vašu posvećenost u braku, ostavljajući vas da se osećate izmanipulisano, ljuto i kao da stalno hodate po ljuskama jajeta.

Prema terapijskom sajtu BetterHelp, brak sa narcisom može da funkcioniše. Međutim, put do sreće neće biti lak i zahtevaće napor.

razvod

Shutterstock

 

Evo tri pokušaja koja možete učiniti da sačuvate svoj brak sa narcisom.

1. Prisilite partnera da se stavi na vaše mesto

Kada da neku snishodljivu izjavu, ponovite mu (na lep način) tačno ono što je rekao. Na primer, ako kaže: „Zašto ne možeš biti više kao Ana? Ona tako dobro kuva za svog muža.“ Okrenite i recite svom mužu: „Šta ako ti kažem, zašto ne možeš biti više kao Petar? On pruža mnogo bolje za svoju ženu.“

Svađa

Shutterstock

 

Kada čuje te reči, vaš partner bi mogao shvatiti koliko zaista bodu. Ponekad kažemo stvari, ali ne stajemo i razmišljamo o tome kako one utiču na drugu osobu.

2. Uverite se da vaš supružnik shvata koliko je problem zaista veliki

Mogao bi da vas jednostavno uzima zdravo za gotovo i da taj egocentričan stav pripisuje: "Oh, svi se ponašaju kao ja u braku." Možete istaći da ne, uspešni parovi većinu vremena stavljaju svoje partnere na prvo mesto. Naravno, svi smo ponekad pomalo sebični. Ali narcisi nikada ne stavljaju potrebe svog partnera ispred svojih. Nežno istaknite da, dok se vi najviše trudite za njega većinu vremena, on retko uzvraća.

tuga

Shutterstock

 

Navedite konkretne primere kako biste želeli da se on promeni. Ponovite koliko je vaša veza važna i da verujete da je on sposoban da promeni svoje ponašanje. Ali ako to ne učini, brak je u opasnosti. Sam taj predlog bi mogao biti dovoljan da uzdrma njegov svet i natera vašeg muža da se povinuje.

3. Postavite svom partneru ultimatum i držite ga se

Ako kažete da ste na putu, morate biti spremni da odete.

Nije da mora da prođe kroz metamorfozu za nekoliko dana. Ako primetite da se stav menja svake nedelje, dajte mu još vremena. Ali ako vaš mužić odbija da pomeri i insistira na svom putu ili auto-putu, možda ćete morati da napravite pauzu i razdvojite se dok tražite savet.

par

Shutterstock

 

Promena narcisoidnog ponašanja je teška, ali ako je spreman da uradi posao i shvati da se ovo ponašanje mora promeniti, vaš brak bi mogao da opstane na duže staze.

Drugo pitanje je: koliko jako želite da ostanete u braku ako vaše potrebe nisu zadovoljene? Vaš odgovor bi zapravo mogao doneti tu odluku umesto vas, piše YourTango

 

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading