Jednog dana mi je postavio ultimatum: „Ili tvoj pas ili ja, ovako više ne može, ako on ostane ja ću se iseliti!“

Vesti 25.10.2023 13:05 0

Partner je naterao da bira između njega i svog psa. Možda vam zvuči neverovatno, ali ovo je realnost za jednu ženu koja je svoju ispovest napisala na mreži „Mumsnet“ i zatražila savet ostalih korisnika, a mišljenja su podeljena.

ljubimac

Shutterstock

Jedna žena je živela sa partnerom koji je u zajednički stan doneo svoju mačku. I sve je bilo bajno i sjajno dok jednog dana ona nije našla napušteno štene i donela ga kući. Partner je bio u početku oduševljen novim ljubimcem, ali mačka i pas se nikako nisu dobro slagali, a za to je partner krivio nju.

Žena, koja je želela da ostane anonimna, napisala je:

„Oduvek je znao da želim psa i nije imao ništa protiv, samo je govorio da će mu njegova mačka uvek biti omiljena. On je radio na brodu i u vreme dok je bio odsutan, našla sam na ulici napušteno štene. Padala je kiša, a ono se sklupčalo ispod jedne klupe pored koje sam prolazila i drhtalo od hladnoće. Odmah sam ga uzela i odnela kući. Pas je divan, sada ima 10 meseci. U početku je spavao zajedno sa mačkom, ali sada voli da je juri i ako je stigne, ume da je ogrebe. Za to, partner krivi mene, kaže da se nikad nisam ni trudila oko njegove mačke, ali ipak do sada nije bilo problema. Njegova mačka se u poslednje vreme skriva po kući, a izlazi samo kada treba da jede, sve zbog novog ljubimca. Moj patner kaže da zbog toga pas treba da bude stalno vezan i da živi u dvorištu, ali još je mali i za sada je to neizvodljivo.“

Na kraju, partner je ovoj ženi postavio ultimatum – da bira između njega i psa! Rekao je da će se iseliti ako štene ne bude stalno vezano.

„Nisam sigurna šta da radim, pokušavam da naučim štene osnovnim komandama, i on to prihvata polako, ali nikako se ne slaže sa mačkom, a mislim da mu je jurenje mačke jednostavno prirodni nagon“, kaže ova žena.

ljubimac

Shutterstock

 

Ljudi su u komentarima ispod ove ispovesti napisali da obe strane greše, ali su se složili da mačku treba zaštititi.

Jedna osoba je napisala: „Po mom mišljenju, mačka je prva došla u kuću, pa bi pas trebalo da ode ako se ne slažu.“

Druga je rekla: „Pošto oboje imate ljubimce, ako oni nikako ne mogu da žive zajedno i nećete da ih udomite, moraćete da živite odvojeno.“

Većina se složila da „trenutna situacija zvuči nepodnošljivo“ i mnogi sugerišu da treba ili da žive odvojeno, ili da udome psa.

„Mislim da ste oboje nerazumni, jer ste dozvolili da kućni ljubimci stanu između vas dvoje i posvađaju vas,“ stoji u jednom komentaru.

„Oslobodite se kućnih ljubimaca i posvetite se jedno drugom, jer je to ono što je zaista važno,“ bio je jedan od komentara.

Anketa

Šta vi mislite, ko je ovde u pravu?

 

Komentari (0)
Loading