"Ovaj moj em siromašan, em nam ljubav vene": Marija uspešna i lepa udala se za majstora i upropastila život

Slobodanka Ćorić Vesti 04.10.2023 16:54 0

Radije bih se udala za milionera bez ljubavi, nego za siromaha, a da nam cveta ljubav

direktorka

Shutterstock


Ovo zvuči malo grubo, ali je činjenica. Realno, od ljubavi se može živeti 3 dana, posle 4 dana creva počinju da krče. Radije bih se udala za milionera bez ljubavi, nego za siromaha, a da nam cveta ljubav. 
Verujem da žene treba da traže muškarce svog ranga, a nekima se to uvek neće dopasti. Lepa žena je poželjna, a ona može da bira, to je realnost. I naravno videće da "idealan čovek" dolazi sa lakim životom. Sada, neki smatraju da slobodno vreme znači da imaju dovoljno da ne brinu o osnovama, a neki smatraju putovanje i luksuz. Njihovo pravo i izbor.

Zorana iz Beograda navodi da je bila u vezi „živim od ljubavi“ četiri godine (od 23-27 godine). Imala sam para za sebe, da odem sa prijateljima na more, da ponekad izađem, da odem na neki festival, neki grad u Evropi itd. Nisam nigde otišla jer on nije imao, a želela sam da budem sa njim. Sa 27 godina biola sam spremna da preuzmem većinu troškova, da počnemo da živimo zajedno, samo da sam sa njim. On je to odbio, rekao da neće da plati troškove i tako je počeo kraj veze.

To se dogodilo i jednoj Mariji koja je bila uspešna direktorka velike kompanije. Kada se suočila sa problemom, obratila se za pomoć poznatom ruskom psihologu Mihailu Litvaku. On je za sajt Econet.ru detaljno opisao šta se dogodilo i koje savete je dao ženi koja je zbog udaje za majstora odlučila da napusti karijeru i postane domaćica.

"Kao uspešna direktorka firme, Marija je imala sve što je trebalo da ima u poslovnom svetu, ali je bila neuspešna u ljubavi. Njena priča počinje sa zaljubljenošću u svog supruga, muškarca koji nije delio njenu ambiciju za profesionalnim usponom. Dok je Marija gradila svoju karijeru i išla ka vrhunskim uspesima, njen suprug je ostao radnik sa prosečnom platom, bez želje za napredovanjem. Marija je volela svog supruga, ali njen uspon u poslovnom svetu ga je činio nezadovoljnim. Kako bi spasila brak, otvoreno ga je pitala šta da radi. Njegov odgovor je bio jasan i zahtevan - da napusti posao i posveti se porodici.

Ova situacija predstavlja čestu dilemu sa kojom se mnoge žene suočavaju u modernom društvu. S jedne strane, postizanje profesionalnih ciljeva je važno i može da donese osećaj zadovoljstva i nezavisnosti. S druge strane, balansiranje između karijere i porodičnih obaveza može da bude izuzetno izazovno. Marijina priča ilustruje sukob između ličnih ambicija i potrebe za održavanjem stabilne porodične atmosfere. Kroz ovakve izazove, ljudi često uče o svojim vlastitim vrednostima, granicama i prioritetima, čime se grade jače veze i omogućuje zajednički rast i razvoj.

Kada je Marija pristala da postane domaćica zbog 'mira u kući', nije ni slutila da će se suočiti sa još većim izazovima. Njena odluka nije donela očekivani mir u braku. Umesto toga, suprug je ostao ogorčen i nezadovoljan, a njihov odnos se samo pogoršavao. Nakon nekoliko godina pokušavanja da očuva brak, Marija je donela odluku da se razvede. To je bila hrabra odluka, ali nije značila kraj njenih izazova. Marija je preuzela odgovornost za školovanje svojih kćerki i ponovo je izgradila svoju karijeru. Ipak, njen ljubavni život i dalje nije bio onakav kakav je želela.

Ako vaš partner ne raste i ne razvija se uz vas, onda ga ostavite bez oklevanja. Ne pokušavajte da ga promenite. Ne gubite vreme. Marija se žalila na nepravdu, jer muškarci koji su se njoj sviđali (uspešni poslovni ljudi), pored sebe su imali žene domaćice, majke, bez karijere i uspeha. Oni muškarci kojima se Marija sviđala, bili su mahom ženskaroši koji nisu dolazili u obzir.

Moj savet Mariji je bio da gleda malo među izuzetno uspešnim poslovnim ljudima koji imaju ista interesovanja kao ona. Ako dovoljno dugo gledaš, naći ćeš način da nađeš ono što tražiš. Zato, žene - pišite doktorske disertacije, grabite napred i nikako se ne osvrćite iza sebe. Ne gledajte ljude koji su ispod vas, oni će vas samo povući na dno. Ništa dobro neće izaći iz toga. Čak i ako se potpuno promenite i postanete ono što on traži od vas - ni tada mu nećete valjati", rekao je ruski psiholog Mihail Litvak.

 

 

Komentari (0)
Loading