Proslavila 102. rođendan i otkrila tri tajne za dug život: Ovo radi svakog jutra, a većina Srba to preskače!

Vesti 19.09.2023 09:47 0

Stogodišnjakinja Perl Tejlor je Kubanka koja oduševljava ljude širom sveta svojim načinom života, a sada je odlučila zahvaljujući praunuci, da otkrije svoje tri lekcije za zdrav i dug život.

baka

Printscreen/TikTok

Perl Tejlor rođena 1921. godine na Kubi, odrasla je na Jamajci, a zatim se preselila u SAD 1947. godine. Njena dugovečnost oduševljava sve koji je poznaju, pa je njena prapraunuka rešila da snimi njene savete i podeli ih na društvenoj mreži TikTok.

 

@dr.rinabliss Loving yourself first and prioritizing your own needs is key to a long, happy life. How do you try to be your own best friend? Love this video from @taygusta. #stitch #bestfriend #selflove #selfcare #affirmations #mentalhealth #tips #internalmonologue ♬ Chill Vibes - Tollan Kim

 

Volite sebe na prvom mestu

Da biste doživeli stotu, treba da volite sebe na prvom mestu, kaže ova simpatična bakica.  "Volim sebe. Um je veoma moćan. Šta god da pomislite, dobro ili loše, to dolazi iz vašeg uma i tako se materijalizuje, tako da je pozitivno razmišljanje veoma važno", objasnila je stogodišnjakinja.

Doručkuje bananu, ruča kuvano

Perl samo kuvanu hranu koju sama sprema, ne jede prerađene i industrijske namirnice. Povremeno jede meso, uključujući piletinu i teletinu, ali uglavnom joj se ishrana zasniva na povrću. Doručkuje bananu i papaju, zatim palačinke od kinoe, lanenog semena i pirinča u prahu.  Večera se sastoji od jamajčanskog pirinča i pasulja. Pije dve do tri boce mineralne vode i jednu šolju kafe bez kofeina dnevno. Kune se i u svoj domaći "zeleni sok" koji pravi od aloe vere, celera, peršuna, đumbira, zelja u prahu i vode i pije ga pre večere. Takođe, otkriva i da svake nedelje popije oko dve čaše crnog vina, za koje kaže da "pomaže u ispoljavanju sreće".

Šeta svakog dana

Vesela bakica je otkrila da joj je trening šetnja po lokalnom supermarketu. Takođe redovno radi vežbe za noge, podižući svaku 10 puta i držeći je četiri ili pet sekundi u vazduhu. Zahavljujući njima ona i dalje može samostalno da se kreće, penje uz stepenice i pere veš na ruke!

Komentari (0)
Loading