Da li ste nekad sedeli na klimavoj stolici: Čuveni trik zbog koga mnogi uprskaju na razgovoru za posao

Slobodanka Ćorić Vesti 14.09.2023 13:55 0

U sobi je bila i druga, slična stolica koja je bila sa strane. Stolica ispred radnog stola na kojoj je kandidat sedeo imala je jednu skraćenu nogu tako da bi se osoba koja je sedila na stolici klimala tokom intervjua

Da  li ste nekad sedeli na klimavoj stolici: Čuveni trik zbog koga mnogi uprskaju na razgovoru za posao

unsplash

Postoji mnogo neobičnih tehnika kojima se poslodavci služe kako bi testirali potencijalne zaposlene, a neki zbog toga uprskaju razgovor za posao čim uđu u zgradu. Jedna od njih je tehnika koja meri nivo stresa osobe koja pristupa razgovoru za posao i zvuči kao nešto iz neke distopijske TV serije, piše The Mirror.

Ovaj test, za neke mučan, traži od kandidata da mirno sedi na stolici s klimavom nogom. Ideja koja stoji iza ove „zle“ strategije je da se kandidat uznemiri tokom intervjua i na kraju se vidi da li je dovoljno hrabar da zatraži drugu stolicu.

Klimava stolica

Jedan čovek je ispričao: „Moj brat je bio u ROTC-ju (program za obuku oficira Oružanih snaga SAD-a, op.a.) i ispričao mi je ovu priču. Kandidat za školu ROTC za nuklearnu energiju sedeo bi na stolici ispred stola službenika koji ga je ispitivao.

U sobi je bila i druga, slična stolica koja je bila sa strane. Stolica ispred radnog stola na kojoj je kandidat sedeo imala je jednu skraćenu nogu tako da bi se osoba koja je sedila na stolici klimala tokom intervjua.“

„Ovim testom hteli su da vide hoće li kandidat biti dovoljno hrabar da na trenutak prekine razgovor i zatraži da zameni svoju stolicu za drugu“, ispričao je, a prenosi Index.

Šta biste vi uradili?

Da li bi ste vi zatražili drugu stolicu ili bi vas bilo sramota? Pišite nam u komentarima.

Komentari (0)
Loading