"Ispit zrelosti polaže tako što roditelje zavali u kredit": Izbio rat na mrežama zbog prezahtevnih želja maturanata

Vesti 28.05.2023 13:53 0

Važno je da maturanti shvate važnost finansijske odgovornosti i razumeju vrednost novca. Time se gradi osnova za buduće odrasle osobe koje su svesne svojih finansijskih mogućnosti i sposobne da donose racionalne odluke

"Ispit zrelosti polaže tako što roditelje zavali u kredit": Izbio rat na mrežama zbog prezahtevnih želja maturanata

Canva

 

Internet je ponovno postao poprište živih diskusija kada je jedan korisnik Tvitera izrazio svoje mišljenje o maturantima koji za proslavu mature opterećuju roditelje kreditom. Njegov komentar brzo je izazvao reakcije drugih korisnika, od kojih su neki tražili opravdanje za ovo ponašanje, dok su drugi smatrali da maturanti preteruju.

Canva

 

Svakako, proslava mature je poseban trenutak u životu svakog tinejdžera. To je trenutak kada se završava jedno poglavlje i otvara novo, kada se slave uspesi i zajednički doživljeni trenuci tokom srednjoškolskih godina. Razumemo da maturanti žele da ovaj dan bude nezaboravan i da žele da uživaju u svakom trenutku.

Međutim, važno je imati na umu i odgovornost koju nosi slavlje mature. Opterećivanje roditelja finansijskim teretom može stvoriti dodatni stres i pritisak na porodicu, posebno ako su finansijski resursi ograničeni. Maturanti bi trebali biti svesni ove situacije i ceniti napore i žrtve koje njihovi roditelji čine kako bi im omogućili sve što je potrebno za proslavu.

- To je njihov dan i treba da uživaju.

- Maturanti stvarno preteruju - glasio je drugi komentar.

S druge strane, nije nam naša uloga da osuđujemo ili kritikujemo maturante jer žele da uživaju u svom danu. Trebali bismo nastojati da razumemo njihove želje i osećanja. Možda neki maturanti nisu svesni finansijskih posledica koje njihove želje mogu imati na njihove porodice, ili možda jednostavno žele da proslave ovaj poseban trenutak na način koji smatraju najboljim.

Ispod se pojavio jedan veoma šaljiv komentar:

- Dobar dan, potreban mi je kredit? - Za šta vam treba? - ZA MATURU.

Maturanti mogu biti ohrabreni da pronađu kreativne načine za slavlje koji su i emotivno ispunjavajući i finansijski prihvatljivi za njih i njihove porodice. Ovo može uključivati organizaciju zajedničkih proslava, deljenje troškova sa prijateljima ili pronalaženje alternativa koje neće prekomerno opteretiti roditelje.

Važno je da maturanti shvate važnost finansijske odgovornosti i razumeju vrednost novca. Time se gradi osnova za buduće odrasle osobe koje su svesne svojih finansijskih mogućnosti i sposobne da donose racionalne odluke.

Komentari (0)
Loading