Natalija nije obraćala pažnju na sitni trag na NOZI: Reč je o SMRTONOSNOJ bolesti i ostalo joj nekoliko nedelja života

Vesti 23.05.2023 10:07 0

Natalija Fornasier (28) provela je protekle četiri nedelje na palijativnoj nezi nakon što joj je u julu rečeno da je rak kože u terminalnoj fazi

Natalija nije obraćala pažnju na sitni trag na NOZI: Reč je o SMRTONOSNOJ bolesti i ostalo joj nekoliko nedelja života

Printscreen/Instagram

 

Književnici iz Sidneja u Australiji dijagnostikovan je melanom sa 20 godina kada je mladež na nožnom prstu iznenada promenio oblik.

Melanom je vrsta raka kože koji može da se proširi na druge organe u telu.

Natalija je sa svojih 29 hiljada pratilaca na Instagramu podelila svoju životnu priči dobila je ogromnu podršku širom sveta.

 

 

U jednoj od svojih najnovijih objava spisateljica se svima zahvalila na ljubavi, ljubaznosti i velikodušnim donacijama.

Dosala je: „Danas se obeležavaju četiri nedelje u palijativnom zbrinjavanju. Apsurdno je što je prošlo toliko dugo – vreme je tako fluidno, čini se da ni dan nije prošao, ali kalendar kaže drugačije.

„Nedostaje mi moj dom neverovatno – nedostaju mi moje sitnice na kaminu i moj kauč koji te u suštini proguta. Nedostaje mi moja kuhinja. Nedostaju mi čak i oposumi na krovu. Ali više ne mogu da hodam bez pomagala, noge su mi pune tečnosti, celo telo me boli 24 sata dnevno, a opterećenje tumorom je intenzivno“, rekla je ona.

 

 

„Moj bol se polako povećava, iz dana u dan osećam kako mi telo usporava samo ono malo više, što je tako bizarna stvar za svedočiti – posebno kada to možete i fizički osetiti. „Međutim, ovi žuto obojeni zidovi sa škripavim starim vratima su najbolje mesto za mene – bezbedno je (i potpuno opskrbljeno svim lekovima koji su mi potrebni!)“, dodala je ona.

U objavi na Fejsbuku, Natalija je rekla da ju je reč "terminal" prestrašila od kada je dobila prvu dijagnozu da.

 

 

„Poslednja četiri meseca su bila brutalna“, rekla je ona. „Krajem jula dobila sam vest da je moj rak sada u terminalnoj fazi i da su mi ostali meseci života“, objasnila je. „I sama sam plakala zbog straha od smrti. Vrištala sam za decom koju nikada ne bih imala, starenjem, mojim prijateljima, životom koji sam trebalo da živim. Mlada spisateljica posvetila je godine podizanju svesti o opasnostima od raka kože, ali priznaje da nikada nije mislila da će morati da uđe u „umirući“ okvir uma. Natalijini prijatelji su sastavili "GoFundMe" da pokriju troškove sahrane i kako bi olakšali život njenoj porodici.

 
Komentari (0)
Loading