Pojela je par zalogaja i ONESVESTILA SE: Kad se probudila u bolnici, dočekala je šokantna dijagnoza

Vesti 25.04.2023 15:00 0

Studentica koja je rekla da se misteriozno razbolela pre dve godine na Božić podiže svest o svojoj hroničnoj bolesti na svom TikTok profilu

Pojela je par zalogaja i ONESVESTILA SE: Kad se probudila u bolnici, dočekala je šokantna dijagnoza

Printscreen/TikTok


Lusi Harman, 20, iz Engleske tvrdi da je izgubila 25 funti za 30 dana ubrzo nakon što je pošla na koledž 2020. Teška dijagnoza Sećala se da se osećala slabo, da je patila od stalnih bolova u stomaku i da je imala krv u stolici. Rekla je da je odbijala da veruje da bilo šta nije u redu sve dok nije stigla kući na božićnu večeru. Harman je rekla da je uzela dva zalogaja svog prazničnog obroka pre nego što se onesvestila na kauču. Probudila se u bolničkoj sobi sa vestima da pati od teške neuhranjenosti i dehidracije.

Ona je rekla da je ostala u bolnici na lečenju steroidima i imunosupresivima. Nakon MR, Lusi je navodno dijagnostikovana Kronova bolest, neizlečivo stanje koje izaziva upalu i iritaciju digestivnog trakta.


@lucy.harman If you have any symptoms or your changes in your health, please go get checked. I beg of you, just get checked. #crohnsdisease #sick #illness ♬ drowning - -


- Da bih svom telu dao odmor, stavljen sam na sondu za hranjenje oko šest meseci pre nego što sam polako ponovo počeo da jedem kako treba, ali moram da se držim redovne hrane poput pirinča i piletine, kako ne bih iritirao creva. Harman je počela da objavljuje o svojoj bolesti na TikTok-u, gde ima milion lajkova na svom profilu i više od 5.000 pratilaca.

- Prvo sam pravio video priče o svojim životnim i zdravstvenim problemima, zatim sam počeo da snimam komične spotove na tu temu. Dobio sam mnogo lepih odgovora od ljudi koji su se mučili sa sličnim stvarima, ali jedan komentar koji me je dirnuo, bio je od čovek koji je video moje video snimke i shvatio da ima slične simptome pa je otišao na pregled i otkrio da ima rak debelog creva - rekla je Lusi.

- Srećom, pošto je rano otišao na pregled, bolest se može lečiti. Bilo je neverovatno da čujem da su mu moji video snimci toliko pomogli - dodala je ona.


Harman takođe obrazuje druge kroz svoj rad sa Crohn's & Colitis UK u kampanji "Cut the Crap".

- Svrha kampanje je da pomognem ljudima da dobiju ranu dijagnozu i sprečim ljude da se nađu u situaciji u kojoj sam ja bio. Možete da popunite upitnik o svojim simptomima i oni će vam dati savet i poslati e-poštu da odnesete svom lekaru opšte prakse - rekla je ona.


Harman je rekla da bi joj kampanja bila od koristi jer se plašila razgovora sa svojim doktorom o svojim simptomima i crevima.

- Svaka promena u vašem zdravlju, bilo da se radi o crevima ili bilo čemu drugom, trebalo bi da je proverite jer je bolje biti siguran nego žaliti. Kronova bolest se može javiti u bilo kom uzrastu, ali rana dijagnoza će vam pomoći da vratite svoj život na pravi način. staza - piše Njujork post.

BONUS VIDEO



 
Komentari (0)
Loading