Ana je imala 100 kilograma i život joj je bio agonija: Za šest meseci se bukvalno prepolovila, ovakvu promenu skoro niste videli

Jelena Vukelić Vesti 29.04.2024 10:42 0

Ana je danas inspiracija svim ženama koje se bore sa viškom kilograma

Ana je imala 100 kilograma i život joj je bio agonija: Za šest meseci se bukvalno prepolovila, ovakvu promenu skoro niste videli

Profimedia

Ana Haulend se od malih nogu borila sa viškom kilograma, što joj je narušilo samopouzdanje, ali i uskratilo mnoga mladalačka zadovoljstva. Sada je mnogima inspiracija jer je uz veliku posvećenost i trud uspela da potpuno transformiše svoje telo.

Ana je imala 100 kilograma i život joj je bio agonija: Za šest meseci se bukvalno prepolovila, ovakvu promenu skoro niste videli

Profimedia

 

 

- Bila sam gojazna još otkako sam se rodila. Uvek sam jela zdravo i vežbala što više mogu. Na kraju me je mama odvela na testiranje krvi i otkrili smo da mi nivo hormona nije izbalansiran. Lekar je rekao: "Ne želim da joj dajem lekove, nekako mora da smrša". Uvek sam sumnjala da nešto nije u redu, jer nisam skidala kilograme, šta go da radim", započela je svoje izlaganje ova mlada dama na Tik toku.

Onda je odlučila da uzme stvar u svoje ruke. U tom trenutku imala je 100 kilograma. Posetila je nutricionistu, saznala sve što je zanimalo o dijetama i krenula. 

 

 

- Prve dve nedelje su bile kritične jer nisam mogla da jedem ništa posle devet uveče, a to mi je baš teško palo. Sećam se da sam pila litre limunade samo kako bih utolila glad i gledala na jutjubu klipove kako se razvlači topljeni sir i zamišljala da ga jedem.

Ali i pored svih ovih napora ističe da se u momentima slabosti stojički držala jer je imala zacrtan cilj. 

 

 

- Izdržala sam jer sam imala jasan cilj koji me motiviše. Moj cilj je bio želja da imam zdravu kilažu i to mi je bilo najbitnije. U svakom trenutku kada sam se osećala kao da mi se jede nešto, kada sam gledala klipove o hrani u tru ujutru jer sam bila gladna, jedan deo mene je znao da ću ja to izdržati i da ja to mogu. Stalno sam sebe bordila i pričala sebi da ću ja ovo izdržati jer znam koji mi je krajnji cilj. Mislim da niko ne može da nas motiviše osim nas samih.

Nakom šest meseci Ana je smršala 30 kilograma i sada ima 70 kg. 

 

 

Sada više nemam probleme sa kilažom i mislim da je to više mentalna nego fizička stvar. Za ovih šest meseci ništa se nije promenilo, osim stava u mojoj glavi. I dalje imam iste prijatelje, isti krov nad glavom - zaključila je Mila i dodaje da kada je motivacija za mršavljenje u pitanju postoje samo dve opcije:

- Prva opcija je da sami sebe upitate "da li ja ovo mogu da rešim", ako možete onda zašto se nervirate? A druga, ako ne možete, zašto se opet nervirate jer ne možete to da promenite. Sedeti u mestu i biti tužan, kao što sam ja bila celog mog detinjstva nije rešenje, zapravo dovelo me je do toga da dođem do svoje 20 godine i da budem nezadovoljna. Ako vam nešto smeta promenite to!" 

 Anina dijeta

- Korigovala sam ishranu i dnevno jela 1.500.  Izbacila sam brzu hranu, testa, sokove, slatkiše, slano, masnu i preprženu hranu. Imam 3 obroka dnevno bez užine između. U početku je bilo jako teško. Mnogo odricanja pre svega. Ujutru sam jela jaja, pileća prsa, integralni hleb, ovsene paljice... Za ručak meso i povrće u svim kombinacijama, a uveče tunjevinu ili mladi sir sa puno salate, a nekada i ostatle od ručka. Tek posle mesec dana krenula sam sa treninzima i rezulati su došli.

Komentari (0)
Loading