"I njima smeta NERED, samo čekaju da ga žena RASPREMI": Potegla se žučna rasprava oko podele poslova, žene su se IZNERVIRALE

Vesti 21.05.2023 16:00 0

Na Fejsbuk stranici je jedan član postavio pitanje: "Da li je po vama ok da muškarci peru prozore, sudove i da kuvaju", a to pitanje je pokrenulo lavinu komentara

"I njima smeta NERED, samo čekaju da ga žena RASPREMI": Potegla se žučna rasprava oko podele poslova, žene su se IZNERVIRALE

Printscreen/Facebook

Na Balkanu je vrlo utemeljeno da se kućni poslovi stoprocentrno prebacuju na ženu, iako žene više nisu domaćice, nego radno aktivne osobe na tržištu rada.

Žene još uvek lavovski obavljaju kućne poslove, a muškarci se drže svojih tradicionalnih uloga. Šta se desilo sa čovekom u savremenom društvu? Žene provode skoro 10 sati nedeljno radeći kućne poslove kažu istraživanja, a one koje imaju decu, na to troše čak do 16 sati.

Sigurni smo da se ova vest ne dopada baš svim muškarcima novijeg doba, a neki od njih ne prihvataju taj deo posla zato što je fer prema njihovoj ženi, nego zato što "moraju".

Printscreen/Facebook

 

Na fejsbuku se potegla takva rasprava.

Učesnici rasprave su uglavnom bili muškarci, što je vrlo iznenađujuće.

- Da li je po vama okej da muškarci peru sudove, prozore i da kuvaju? - postavljeno je pitanje na društvenoj mreži Facebook.

Odgovori su bili šarenoliki, ali se definitivno ne možemo složiti sa činjenicom da smo mi kao društvo baš mnogo napredovali u odnosu na prethodnih desetak godina.

- Ma ko te pita, mora se,

- Što se mora nije ni teško,

- Nije u redu, a šta vredi kad moram,

- Ko te pita jel ok il nije - samo su neki od komentara koji su se našli ispod objave.

Kakav je Vaš stav po ovom pitanju? 

 

BONUS VIDEO - Ispovest Velke Gelić, majke koja je sinu dala svoj bubreg

 

 

Komentari (0)
Loading