Evo zašto su žene 1889. godine BIRALE da budu NEUDATE: "Postoje druga zanimanja u kojima su sati kraći, a posao prijatniji"

Vesti 14.09.2021 15:04 0

Iako neke današnje devojke odbijaju da stupe u brak u ranim dvadesetim, druge redo sa osmehom "skaču" na ovaj ludi kamen. Ipak vremena se menjaju, a nekada je bilo poprilično čudno i pomalo nezamisivo da malda devojka bude slobodna

Evo zašto su žene 1889. godine BIRALE da budu NEUDATE: "Postoje druga zanimanja u kojima su sati kraći, a posao prijatniji"

Shutterstock

Davne 1889. godine časopis "Tit-Bits" je organizovao nagranu igru za sve žene koji nisu bile udate. O ovom nagradnom pitanju iz  viktorijanskog doba pisao je dr Boba Nikolson u svom radu, a jedan deo svog otkrića je podelio na Tviteru.

Pitanje je glasilo "Zašto ste još uvek slobodne?", a plan je bio da dama sa najboljim odgovorom dobije lepu nagradu.Međutim, organizatori nisu mogli da se odluče pa su zato izabrali nekoliko pobednica i svakoj poklonili pet šilinga (današnjih 2588,00 RSD).

Ovo su bili najbolji odgovori:

- Zato što mi nije stalo da povećavam svoj zverinjak, i smatram da je muškarac manje poslušan od psa, manje nežan od mačke i manje zabavan od majmuna.

- Biti supruga je previše posla, sad sam samo mlekarica. Da sam u braku, trebalo bi da budem žena, majka, medicinska sestra, domaćica, sobarica, krojačica, pralja, mlekarica i stalna čistačica.

- Jer postoje druga zanimanja u kojima su sati kraći, posao prijatniji, a plata možda bolja.

- Jer je dobar muškarac redak, ali budala ima mnogo, zato sam slobodna sa dvadeset i sedam.

- Zato što su muškarci, poput torti s tri ugla - prijatni oku, ali ako promenim pogled shvatiću da je šuplja i ustaja

- Poput divljeg mustanga koji nesputano luta, zabacujući glavu krajnje omalovažavajući prilaz lasu koji ga, ako mu se jednom stavi oko vrata, proglašava zarobljenim, draže mi je gaziti na ivici slobode, nego dopustiti muškarcu da oko mene baci bračni laso.

- Budući da je brak poput električne baterije, jednom kad se uhvatite za ruke, ne možete da je pustite, koliko god to bolelo. I, kao kad odlučite da se spustite niz tobogan, morate da idete do gorkog kraja, koliko god bilo rupa i neravnina na njemu.

- Zato što sam poput dobrovoljaca: Uvek spremna, ali još uvek nepotrebna.

- Na moj razlog odgovara citat iz knjige "Ukroćena goropad": "Od svih živih muškaraca nikada nisam videla to posebno lice koje bih mogla da zamišljam više od bilo kojeg drugog".

- Zato što sam engleska dama, a Amerikanci upravljaju tržištem.

Komentari (0)
Loading