Izmislio svoju OTMICU kako ne bi dobio OTKAZ: Čovek iz Rusije se dosetio GENIJALNOG plana, ali ga nije dobro RAZRADIO

K.Ć Vesti 24.02.2022 19:44 0

Neimenovani muškarac iz Volgograda je izmislio sopstvenu otmicu kako ne bi bio otpušten sa posla nakon što se na isti nije pojavio 10 dana

Izmislio svoju OTMICU kako ne bi dobio OTKAZ: Čovek iz Rusije se dosetio GENIJALNOG plana, ali ga nije dobro RAZRADIO

Shutterstock

Kako nije dolazio na posao nakon januarskih praznika, muškarac je odlučio da izmisli priču o sopstvenoj otmici, ali je otišao malo dalje i obavestio i policiju u tome kako su ga nepoznata lica kidnapovala i nasilno držala.

Međutim, ispostavilo se da je čovek izmislio celu priču o otmici.

Kako je saopštila pres-služba Istražnog komiteta za region, policijski službenici su, proučivši sve materijale, došli do zaključka da “okolnosti navedene u izjavi muškarca o protivpravnim radnjama nepoznatih lica nisu našle svoju objektivnu potvrdu. .”

- Nakon što su policijski istražitelji СKР izveli sve dokaze, muškarac je ipak priznao da protiv njega nisu činjene nikakve nezakonite radnje tj. nije izršeno kidnapovanje. Stoga je drsko očekivao da će od policajaca dobiti zvaničan dokument koji potvrđuje njegovo odsustvo sa radnog mesta - napominje pres-služba ruske istražne policije (СK) prenosi  portal sobaka

Protiv lažno kidnapovanog lica pokrenut je krivični postupak po delu 1 člana 306 Krivičnog zakonika Ruske Federacije –“Svesno lažno prijavljivanje zločina“.

Trenutno se sprovodi kompleks istražnih radnji u cilju prikupljanja i konsolidacije dokazne baze u krivičnom predmetu. Osumnjičeni je u potpunosti priznao krivicu.

Krivična istraga je u toku ako bude optužen mogao bi dobiti i do dve godine zatvora.

Komentari (0)
Loading