Nakon što je OTAC saznao da je njegova ćerka ZAPOSLENA poslao je TALIBANE na nju: "Iskopali su mi oči i ostavili da umrem"

Najžena Vesti 18.08.2021 20:42 0

Katera Nur (33) je podelila svoje traumatično iskustvo oktobra 2020. godine, a ovakvih sudbina po svemu sudeći biće sve više

Nakon što je OTAC saznao da je njegova ćerka ZAPOSLENA poslao je TALIBANE na nju: "Iskopali su mi oči i ostavili da umrem"

Printscreen/Youtube

Nesrećna žena radila je u policiji dok su za to vreme njen otac i suprug bili nesrećni što je Avganistanka uopšte želela da radi, zbog njenih ambicija i samog odlaska na posao. 

- Prestani da ideš na posao ili ćeš osetiti posledice svojih grešnih postupaka - rekao joj je otac i mislio je ozbiljno. 

Tako je i bilo. 

Nakon što je OTAC saznao da je njegova ćerka ZAPOSLENA poslao je TALIBANE na nju:

Printscreen/Youtube

 

 

 

- Oči su mi iskopali u napadu koji je dogovorio moj otac, bivši talibanski borac. Talibani su me mučili kad sam bila u drugom mesecu trudnoće. I bojim se za budućnost žena jer će ih militantna grupa koristiti kao "hranu za pse" - ispričala je za "News18".

Od novembra 2020. godine živi u Indiji gde se leči, ali strahuje za žene koje su ostale u Afganistanu nakon dolaska talibana na vlast.

Napad se desio kada se vraćala kući sa posla. Te večeri napali su je Talibani u avganistanskoj provinciji Gazni. Najpre su tražili njenu ličnu kartu na proveri, a odmah nakon toga počeli su i da rafalno pucaju u nju. 

Upucali su je osam puta i ubadali nožem. Kada se onesvestila, iskopali su joj oči noževima i ostavi da umre.

- Imala sam sreću što sam preživela - rekla je, a njena stravična priča je zabeležena i prošle godine kada su novinari Rojtersa uradili intervju sa njom.

- Oni nas prvo muče, a zatim odbacuju tela kako bi pokazali na primeru šta se dešava ako im se neko usprotivi - rekla je Katera i dodala kako nekad ženska tela bacaju psima.

- Čovek mora živeti u Avganistanu kad vladaju talibani da bi uopše mogao zamisliti kroz kakav pakao prolaze žena, deca i manjine. U očima Talibana, žene nisu živa, ljudska bića, već samo meso i to mesa koje treba istući - rekla je.

Katera trenutno živi u Delhiju sa detetom i mužem, a budućnost žena je plaši nakon stravične sudbine u Avganistanu.

- Talibani ne dopuštaju ženama da posećujumuške doktore, a istovremeno ne dopuštaju ženama da studiraju i rade. Dakle, što onda ženi preostaje? Da umremo? U ovom trenutku se bojim hoće li žene uopše da ostanu žive - kazala je.

Ona je imala novac pa je mogla da se prebaci u Kabul zbog lečenja, a zatim i u Delhi, ali naglašava da to nije slučaj sa mnogim ženama tamo.

- Oni koji ne slušaju Talibane, umiru po ulicama - rekla je.Da podsetimo, nedavno su talibani imali i konferenciju za novinare na kojoj su rekli da će žene imati sva prava. Ali po šerijatskom zakonu. Dodali su i kako nude bezuvslovni oprštaj onima koji su se borili protiv njih i da će žene moći da rade u obrazovanju i zdravstvu. U samo 48 sati od dolaska talibana na vlast na ulicama Kabula i drugih većih gradova gotovo da nema žena. Tek su retke koje se usude da izađu - završila je svoju tužnu priču nesrećna Katera. 

Komentari (0)
Loading