,,Ovo sigurno nije normalno": Otišla sam na tretman uklanjanja akni, a kada sam se pogledala u ogledalo oblio me je znoj

Vesti 25.10.2024 14:53 0

Sada ima trajni ožiljak, koji može biti jedan od rizika mikroiglica pored modrica i infekcija kože

Melia

Printscreen/Facebook/Melia Nielsen

Devojka koja je podvrgnuta tretmanu mikroiglicama u svrhu lečenja ožiljaka od akni rekla je da je procedura ostavila ,,krvave" tragove i ,,ogroman ožiljak" na njenom obrazu.

Melia Nilsen (24), počela je da ide u kliniku za negu kože u novembru 2023. godine ,,zbog hemijskih pilinga i sličnih tretmana za čišćenje akni," izjavila je za Kennedy News and Media, prenosi Daily Mail.

,,Prešli smo na mikroiglice kako bismo uklonili ožiljaka," objasnila je proces, koji koristi sitne igle za probijanje kože. Za tretman koji obožavaju zvezde poput Kortni Kardašijan i Naomi Kembel, se veruje da podstiče stvaranje kolagena i elastina.

tretman

Shutterstock

 

Devojka koja se bavi finansijama iz engleskog grada Grimsbija je rekla da je prva sesija bila ,,sasvim u redu." Međutim, tokom druge sesije mikroiglica u julu ove godine, tvrdi da su kontinuirano prolazili po istom tom području do te mere da su skinuli prvi ili drugi sloj njene kože. Tako da je to zapravo bila gola koža.

,,U to vreme, [klinika] nije rekla ništa o tome, ali ja sam stvarno krvarila. Pet ili šest dana kasnije preko poruke rekla da je primetila da prilično krvarim," rekla je Nilsen, prema ovom izvoru. ,,Zbog krvarenja, čistila je to područje nečim, ne znam da li je to bio tonik ili nešto drugo, ali je peckalo tu novu, golu kožu."

Takođe je rekla da je umesto uobičajene crvenila, na njenom licu ostala bela mrlja, a klinika joj je ,,samo rekla da je posmatra i da ne koristi ništa agresivno." Nilsen je dodala da je kada je stigla kući ,,ta mrlja na mom licu ispuštala tečnost. Pomislila sam, 'Ovo sigurno nije normalno.' Uspaničila sam se kada sam videla šta se desilo. Oprala sam lice vodom i nisam stavila ništa na njega."

Kontaktirala je kliniku, koja je pitala Nilsen da li je promenila svoje lekove jer ,,ništa drugo nije korišćeno" na njenom licu.

 

 

Kada je devojka konačno potražila hitnu pomoć u obližnjoj bolnici, mrlja na njenom licu ,,je prestala da ispušta tečnost, ali je bila vlažna na dodir. Bila je zaista, zaista otečena. Obuhvatila je gotovo čitav obraz, sve do blizu mog oka." U bolnici su joj rekli da ima hemijski opekotine — a Nielsen je rekla da je to ,,bilo bolno... Svrbelo je, bilo je otečeno, bilo je strašno."

Sada ima trajni ožiljak, koji, prema Klivlendskoj klinici, može biti jedan od rizika mikroiglica pored modrica i infekcija kože.

,,Čak i sada ima potpuno drugačiju teksturu od ostatka mog lica. Nikada se potpuno neće ukloniti,” rekla je Nilsen, naglašavajući da je važno “dobro istražiti, imati konsultacije i pažljivo birati proizvode za negu kože.” Dodala je, ,,Na svojoj koži sam videla kako stvari mogu poći po zlu. Nikada ne bih želela da rizikujem da prođem kroz to ponovo.”

 

Bonus video:

 

@najzena.rs Da li je smela u ovim helankama da uđe u restoran? #najzena #zena #fypシ゚ #fyp #goviral ♬ original sound - Najzena.rs

 

Komentari (0)
Loading