Savet profesionalne kuvarice: Evo zbog čega dodajem šećer sa cimetom u svinjsko mleveno meso

Slobodanka Ćorić Vesti 07.06.2024 15:51 0

Ako želite da vam jelo uspe onda u smesu dodajte i šećer sa cimetom, jer će on neutralisati taj miris i ukus svinjetine

ćufte

Shutterstock

Svaka domaćica ima neki svoj recept ili tajni sastojak, a ruska kuvarica Julija Arhipova je otkrila još jedan sjajan trik. Možda će vam delovati čudno, ali ona predlaže da u mleveno meso dodate šećer sa cimetom.

Šećer retko ko koristi u slanim jelima, ali on može da poboljša ukus hrane. Neke domaćice ga dodaju u supu, a evo i zašto se dodaje u mleveno meso. 

Kada kupujete mleveno meso uvek birate ono koje volite, a to može da bude svinjsko, juneće ili mešano. Ako volite svinjsko mleveno meso i ako često koristite, onda sigurno znate da ono ima specifičan ukus. Ako želite da vam jelo uspe onda u smesu dodajte i šećer sa cimetom, jer će on neutralisati taj miris i ukus svinjetine. Dodaje se malo šećera, jer ako preterate mleveno meso može da ispadne neukusno.

Komentari (0)
Loading