Sastojci:
500 g gotovih tankih kora za savijače
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni
500 g krem sira (sirni namaz, kravlji sir)
3 žlice kiselog vrhnja
3 češnja češnjaka
2 jaja
sol, papar
150 ml mineralne vode
4 žlice suncokretovog ulja
Priprema:
Spanać oprati i iseći na trake.
Na malo maslinovog ulja pržiti sitno seckan češnjak. Dodati spanać, posoliti i dodati biber, pažljivo mešati dok se spanać ne proprži. Odložiti na stranu i kratko prohladiti.
Za to vreme umutiti jaja, dodati začine po želji (sol, biber, biljni začin…)
U drugoj posudi dobro izraditi sirni namaz sa kiselim mlekom, dodati umućena jaja pa sve dobro izmešati. Odvojiti 4-5 kašika ove mešavine na stranu. Tada dodati i spanać.pa sve sjediniti.
Rubove kore uvrnuti prema sredini. Preko tako složene podloge istresti nadev sa spanaćem. Preko svega rasporediti i premazati onu mešavinu jaja, mleka i sirnog namaza. Ako je pregusto dodati malo mineralne sa uljem pa tada preliti.
Pita se peče u pećnici zagrejanoj na 200 stepeni 30 minuta.