Jedinstvene OSOBINE svakog HOROSKOPSKOG ZNAKA: Vodolija je najhumaniji znak, a šta mislite o RAKOVIMA?

Najžena Vesti 05.08.2021 22:19 0

Svaki znak se može pohvaliti individualnim pristupom životu, upotpunjenom snagama i slabostima. Evo šta biste trebali znati o horoskopskim znakovima

Jedinstvene OSOBINE svakog HOROSKOPSKOG ZNAKA: Vodolija je najhumaniji znak, a šta mislite o RAKOVIMA?

Shutterstock

Ljudi su milenijumima razmišljali o misterijama univerzuma, prateći kretanje sunca, mesečev zavodljivi ciklus i kovitlac bezgraničnih zvezda iznad njih. Astrologija i astronomija bile su neraskidivo povezane hiljadama godina, i iako su ova dva polja vremenom rastavljena, mistična učenja kosmosa vode nas i danas.

Studij astrologije je širok, složen i transformativan. Uprkos nijansama, najtemeljniji princip astrologije centrira na 12 poznatih zvezdanih znakova zodijaka. Tokom vekova svaki znak je razvio svoja udruženja - uključujući mitove, životinje i boje - i svoje karakteristike. Svaki znak se može pohvaliti individualnim pristupom životu, upotpunjenom dinamičkim snagama i frustrirajućim slabostima.

Sunce je kosmička lansirna rampa za amatere i profesionalne astrologe. Vaš sunčani znak određuje datum vašeg rođenja i predstavlja vašu osnovnu ličnost, osećaj sebe, osnovne sklonosti i načine na koje se krećete kroz svet. Ovaj astrološki smeštaj baca svetlo na vaše suštinske darove, kao i na slepe tačke. Radosti, želje, mane i strahovi čine ono što sunčani znak čini posebnim i jedinstvenim. U kombinaciji sa ostalim planetama na vašem grafikonu, on stvara prepoznatljiv profil koji služi kao vaš astrološki otisak prsta .

Nijedan znak nije savršen sam za sebe. Raznolikost zodijaka upotpunjuje astrološki točak.

Spremni ste da svoje astrološko znanje podignete na viši nivo? Postoje četiri trostrukosti i četvornosti koje dalje kategorišu 12 znakova. Ako ove reči zvuče kao besmislice, ne brinite: koncepti su laki. „Triplicities“ je astrogovor za elemente koji uključuju vatru (vatreni znakovi su Ovan, Lav i Strelac), zemlju (zemaljski znakovi su Bik, Devica i Jarac), vazduh (vazdušni znaci su Blizanci, Vaga i Vodolija ), i vode (vodeni znakovi su Rak, Škorpija, Ribe). Uopšteno govoreći, vatreni znakovi su strastveni i bujni , zemaljski znakovi su praktični i utemeljeni , vazdušni znakovi su intelektualni i radoznali , a vodeni znakovi su intuitivni i emotivni .

Četvorostrukosti su osobine znakova. Kardinalni znakovi, koji uključuju Ovna, Rak, Vagu i Jarca, započinju nove sezone. Odlični su u akcijama i pokretanju inicijativa . Fiksni znakovi, koji uključuju Bika, Lava, Škorpiju i Vodoliju, javljaju se usred godišnjih doba. Oni su stabilne, dosledne sile koje održavaju kretanje. Svaka sezona se završava promenljivim znakom - Blizanci, Devica, Strelac ili Ribe - koji poseduju fluidnost bez napora pogodnu za promene i transformaciju. Kako nastavljamo sa slojevitim astrološkim konceptima, otkrivamo bogatu i složenu praksu koja pruža uvid u naše najistinitije ja .

Unapred otkrijte osobine ličnosti svakog sunčevog znaka, od divljenja do ogorčenja. Zapamti, kosmički ratniče, rast započinje svešću o sebi, zato čitaj dalje kako bi lakše upoznao sebe.

Ovan (21. marta - 19. aprila)

Ovan voli da bude broj jedan, pa ne čudi što su ovi drski ovnovi prvi znak zodijaka. Smeo i ambiciozno, Ovan zaroni glavom čak i u najizazovnije situacije. 

Bik (20. aprila - 20. maja)

Bik je zemaljski znak. Poput svoje nebeske duhovne životinje, Bikovi uživaju u opuštanju u mirnom okruženju okruženom tihim zvukovima, umirujućim aromama i sočnim ukusima. 

Blizanci (21. maja - 20. juna)

Da li ste ikada bili toliko zauzeti da ste poželeli da se možete klonirati samo da sve završite? To je ukratko iskustvo Blizanaca. 

Rak (21. juna - 22. jula)

Rak je kardinalni vodeni znak. Predstavljen rakom, ovaj rak se neprimetno tka između mora i obale, predstavljajući sposobnost Raka da postoji i u emocionalnom i u materijalnom carstvu. Rakovi su izuzetno intuitivni i njihove psihičke sposobnosti se manifestuju u opipljivim prostorima: Na primer, rakovi mogu bez napora da pokupe energije u sobi. 

Lav (23. jula - 22. avgusta)

Postavite crveni tepih jer je stigao Ovi žustri vatreni znakovi su kraljevi i kraljice nebeske džungle. Oduševljeni su što prihvataju svoj kraljevski status: Živahni, teatralni i strastveni, Lavovi vole da budu u centru pažnje i slave. 

Devica (23. avgusta - 22. septembra)

Devica je zemljani znak koji istorijski predstavlja boginja pšenice i poljoprivrede, udruženje koje govori o duboko ukorenjenoj Devici u materijalnom svetu. Device su logične, praktične i sistematične u svom pristupu životu. Ovaj zemljani znak je u srcu perfekcionista i ne plaši se da poboljša veštine marljivom i doslednom vežbom. 

Vaga (23. septembra - 22. oktobra)

Vaga je vazdušni znak predstavljen vagom (zanimljivo, jedini neživi objekat zodijaka), asocijacija koja odražava fiksiranost Vage na ravnotežu i harmoniju. Vaga je opsednuta simetrijom i nastoji da stvori ravnotežu u svim oblastima života. 

Škorpija (23. oktobra - 21. novembra)

Škorpija je jedan od najnerazumevanijih znakova zodijaka. Zbog svoje neverovatne strasti i moći, Škorpiju često zamenjuju sa vatrenim znakom. U stvari, Škorpija je vodeni znak koji svoju snagu crpi iz psihičkog, emocionalnog carstva. 

Strelac (22. novembra - 21. decembra)

Strijelci koje predstavljaju streličari, uvek su u potrazi za znanjem. Poslednji vatreni znak zodijaka, Strelac pokreće mnoga svoja traženja poput plamenskih strela, jureći za geografskim, intelektualnim i duhovnim avanturama. 

Jarac (22. decembra - 19. januara)

Poslednji zemljani znak zodijaka, Jarac, predstavlja mitološko biće sa telom koze i repom ribe. Shodno tome, Jarci su vešti u snalaženju i u materijalnom i u emocionalnom carstvu. 

Vodolija (20. januara - 18. februara)

Uprkos "akva" u svom imenu, Vodolija je zapravo poslednji vazdušni znak zodijaka. Vodoliju predstavlja vodonoša, mistični iscelitelj koji zemlju daruje vodom ili životom. Shodno tome, Vodolija je najhumaniji astrološki znak. 

Ribe (19. februara - 20. marta)

Ribe, vodeni znak, poslednje je sazvežđe zodijaka. Simbolizuju ga dve ribe koje plivaju u suprotnim smerovima, predstavljajući stalnu podelu pažnje Riba između fantazije i stvarnosti. Kao poslednji znak, Ribe su upile svaku lekciju - radosti i bol, nade i strahove - naučene od svih ostalih znakova. 

 

Komentari (0)
Loading