Kao da ste ih tek uzeli iz bašte: Uz ovaj savet celer i šargarepa ostaju sveži nedeljama

Izvor: Nedeljko Tišanović Vesti 05.09.2024 16:27 0

Ovo će ih držati svežim prilično dugo...

Šargarepa

Shutterstock

Šargarepa i celer su ključni sastojci u mnogim jelima, kao što su supe i pasta bolonjeze, jer ne samo da dodaju ukus, već su i bogati nutrijentima. Međutim, brzo mogu postati mekani i nejestivi ako se ne čuvaju pravilno. 

Davina Koan je na TikToku podelila jednostavan trik za produženje svežine šargarepe i celera. Ona je u video snimku objasnila kako pravilno čuvati ove vrste povrća kako bi ostale sveže što duže.

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

Isecite kako god želite i stavite ih u posudu sa vodom. Držite ih u frižideru i na ovaj način će ostati sveži i hrskavi nekoliko nedelja. Uostalom, niko ne voli mekanu šargarepu — kaže Davina.

Komentari su bili veoma pozitivni, a jedan od komentatora je podsetio i na još jednu zanimljivu kombinaciju - krompir neće proklijati ako zajedno sa njim čuvate i jabuke.

Što se tiče krompira preporučuje se da ga ne držite u toplom okruženju, i da je najbolje da ga čuvate na mračnom i suvom mestu.

 

 

Sa druge strane, nikako nije dobra ideja da krompir držite u frižideru jer hladnoća može da prouzrokuje pretvaranje skroba u šećer, što može biti veoma nezdravo. 

 

Bonus video: 

 

 

img
30. 04. 2025 14:21

Restoran sa najlepšom baštom u Beogradu

img
24. 04. 2025 14:02

Rezervišite na vreme svoj odmor na Egipatskim Maldivima! Uz Uskršnju akciju -10% popusta! Viša klasa putovanja

img
27. 04. 2025 16:59

Imovinsko osiguranje - ključ zaštite u neizvesnim vremenima

img
04. 04. 2025 14:20

Spinback ti donosi besplatne spinove svakog dana!

img
21. 04. 2025 08:54

Najpopularnija banja u Srbiji krcata za Uskrs

Komentari (0)