Šargarepa i celer su ključni sastojci u mnogim jelima, kao što su supe i pasta bolonjeze, jer ne samo da dodaju ukus, već su i bogati nutrijentima. Međutim, brzo mogu postati mekani i nejestivi ako se ne čuvaju pravilno.
Davina Koan je na TikToku podelila jednostavan trik za produženje svežine šargarepe i celera. Ona je u video snimku objasnila kako pravilno čuvati ove vrste povrća kako bi ostale sveže što duže.
— Isecite kako god želite i stavite ih u posudu sa vodom. Držite ih u frižideru i na ovaj način će ostati sveži i hrskavi nekoliko nedelja. Uostalom, niko ne voli mekanu šargarepu — kaže Davina.
Komentari su bili veoma pozitivni, a jedan od komentatora je podsetio i na još jednu zanimljivu kombinaciju - krompir neće proklijati ako zajedno sa njim čuvate i jabuke.
Što se tiče krompira preporučuje se da ga ne držite u toplom okruženju, i da je najbolje da ga čuvate na mračnom i suvom mestu.
Sa druge strane, nikako nije dobra ideja da krompir držite u frižideru jer hladnoća može da prouzrokuje pretvaranje skroba u šećer, što može biti veoma nezdravo.
Bonus video: