Kao da ste ih tek uzeli iz bašte: Uz ovaj savet celer i šargarepa ostaju sveži nedeljama

Nedeljko Tišanović Vesti 05.09.2024 16:27 0

Ovo će ih držati svežim prilično dugo...

Šargarepa

Shutterstock

Šargarepa i celer su ključni sastojci u mnogim jelima, kao što su supe i pasta bolonjeze, jer ne samo da dodaju ukus, već su i bogati nutrijentima. Međutim, brzo mogu postati mekani i nejestivi ako se ne čuvaju pravilno. 

Davina Koan je na TikToku podelila jednostavan trik za produženje svežine šargarepe i celera. Ona je u video snimku objasnila kako pravilno čuvati ove vrste povrća kako bi ostale sveže što duže.

Isecite kako god želite i stavite ih u posudu sa vodom. Držite ih u frižideru i na ovaj način će ostati sveži i hrskavi nekoliko nedelja. Uostalom, niko ne voli mekanu šargarepu — kaže Davina.

Komentari su bili veoma pozitivni, a jedan od komentatora je podsetio i na još jednu zanimljivu kombinaciju - krompir neće proklijati ako zajedno sa njim čuvate i jabuke.

Što se tiče krompira preporučuje se da ga ne držite u toplom okruženju, i da je najbolje da ga čuvate na mračnom i suvom mestu.

 

 

Sa druge strane, nikako nije dobra ideja da krompir držite u frižideru jer hladnoća može da prouzrokuje pretvaranje skroba u šećer, što može biti veoma nezdravo. 

 

Bonus video: 

 

 

Komentari (0)
Loading