Oljuštili ste KRASTAVAC i užasno je GORAK?! Ovaj trik izgleda NEVEROVATNO, pomalo SMEŠNO, ali USPEVA!

Najžena Vesti 12.08.2021 13:45 0

Gorak krastavac uvek pokvari ukus salate - to više ne mora da vam se dešava

Oljuštili ste KRASTAVAC i užasno je GORAK?! Ovaj trik izgleda NEVEROVATNO, pomalo SMEŠNO, ali USPEVA!

unsplash.com

Svi znaju da se krave, koze i ovce mogu pomusti, ali jeste li znali da se 'musti' mogu i krastavci da bi se iz njih uklonila gorčina? To ''mleko'' krastavaca nije za konzumaciju zbog gorkog okusa, prenosi Daily Mail.

Korisnica TikToka podelila je video u kojem to radi, a koji je pogledan više od milioun puta i skupio je više od sto hiljada lajkova.

U svom videu objasnila je da je za ovaj trik čula od svoje rođake. 

- Ne znam jeste li ikada imali krastavac koji je gorak, jednostavno nema svež ukus? Krastavce treba ‘pomusti - rekla je ona. I zatim je objasnila kako se to radi, a njen trik vrlo je jednostavan. Prvo odrežete jedan kraj krastavca, zatim trljate kraj od kraj krastavca - objasnila je korisnica društvene mreže. 

 

 

 

Nakon nekoliko sekundi primetićete da oko ruba krastavca nastaje bela tečnost, a to je zapravo gorčina koja izlazi iz krastavca. Zatim jednostavno operete krastavac te maknete svu tu tečnost s njega. Stručnjaci kažu da krastavci u sebi sadrže kukurbitacin koji prouzročuje gorak ukus na krajevima ploda. Kako biste ga uklonili, jednostavno trljajte dva komada jedan od drugi dok tečnost ne prestane da izlazi.

Kukurbitacin takođe sadrže tikvice, dunje i bundeve.

 

 

Komentari (0)
Loading