Jeftini trikovi za rashlađivanje: Ne treba vam klima, spustite temperaturu u stanu na ovaj način

Vesti 26.08.2024 10:29 0

Ako nemate klimu ili ne želite da je uključite iz nekog razloga, ima i drugih načina da rashladite stan.

žena

Shutterstock

Bilo da nemate klima uređaj, ili ga ne koristite zbog problema sa sinusima, ili želite da uštedite struju, postoje i drugi načini da spustite temperaturu u stanu i tako sebi i ukućanima učinite boravak prijatnim, bez znojenja koje stvara nervozu. Neće hladiti baš kao klima, ali će u svakom slučaju doneti osveženje.

So, voda i ventilator

Potrebni su vam so, voda i ventilator. Nabavite šest plastičnih flašica, u svaku sipajte po dve kašičice soli, napunite ih vodom i stavite u zamrzivač preko noći. Ujutru ih poređajte ispred ventilatora, a ispod flašica stavite poslužavnik. So će učiniti da voda bude duže smrznuta, a ventilator će hladiti baš kao klima uređaj.

Raspršite vodu u vazduh

U flašicu sa raspršivačem sipajte vodu, stavite je u frižider da se ohladi, a potom poprskajte vazduh u prostoriji u kojoj boravite. Kada voda isparava, ona iz prostorije upija određenu količinu toplote. Poprskajte je i po nameštaju od mebla, tepihu.

Da bolje spavate

Spavajte na lanenim čaršavima, jer oni dvostruko više hlade od pamuka, ili na jastuku od heljde koji ima prirodni vazdušni prostor i ne reaguje na vašu telesnu toplotu. Pamučna posteljina je takođe dobar izbor, ali sintetičku treba izbegavati, jer podstiče znojenje.

Bonus video:

Komentari (0)
Loading