Grickalica će biti oštra kao nova: Spasite je uz ovaj kuhinjski trik i izbećićete nepotreban trošak

Tatjana Badarević Vesti 20.08.2024 21:50 0

Tupa grickalica za nokte može biti frustrirajuća, ali postoji jednostavno rešenje koje ne zahteva kupovinu nove.

Shutterstock

Shutterstock

 

Umesto da bacite staru grickalicu, možete je brzo naoštriti uz pomoć jednog kuhinjskog predmeta koji već imate kod kuće.

Proces je jednostavan i traje svega nekoliko minuta, pa se lako može obaviti i u pauzi između obaveza. Uz ovu metodu, više nećete morati da trpite neprijatne, neprecizne rezove noktiju. Vaši nokti će biti uredno oblikovani, a vi ćete biti zadovoljni brzim rezultatom.

Aluminijumska folija za oštrenje grickalice

Sve što vam treba je obična aluminijska folija, koja će vratiti oštrinu vašoj grickalici u samo nekoliko poteza. Ovaj praktični trik štedi novac i produžava vek trajanja vaše grickalice.

aluminijumska folija

Shutterstock

 

 

Možete je presaviti nekoliko puta kako bi dobili komad od par milimetara debljine, ili je jednostavno možete zgužvati u kuglicu. Uzmite grickalicu za nokte koja je postala tupa, i njome režite foliju malo-pomalo. Nakon dva minuta ćete primetiti da postaje sve oštrija.

Postoje i drugi načini da se naoštri grickalica za nokte, ali tako bi morali podmazati delove i menjati ih. Ceo taj proces traje duže, a uz oštrenje grickalice za nokte aluminijskom folijom, dobićete iste rezultate, piše Medium.

Bonus video:

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading