Ove stvari u kući su odraz neukusa i nemaštine: Mnogi ih imaju, a oni otkrivaju da ste siromašni

Slobodanka Ćorić Vesti 20.08.2024 08:08 0

Prema stručnjaku Vilijamu Hensonu, postoji nekoliko predmeta koji mogu odati loš utisak i sugerisati nedostatak stila ili materijalnog statusa

Dnevna soba

Shutterstock

Svi želimo da naš dom bude prijatan i u skladu sa našim ukusom, ali ponekad pravimo greške koje mogu ostaviti pogrešan utisak. Prema stručnjaku Vilijamu Hensonu, postoji nekoliko predmeta koji mogu odati loš utisak i sugerisati nedostatak stila ili materijalnog statusa. Evo nekoliko primera:

Satenska posteljina u boji

Iako može delovati luksuzno, Henson tvrdi da je satenska posteljina, naročito u tamnim bojama, znak neukusa. Preporučuje kvalitetnu posteljinu od pamuka, lana ili njihove kombinacije, dok svilu i saten smatra nepotrebnim.

Plišane lutke

Čuvanje plišanih životinja kao uspomena može delovati simpatično, ali Henson smatra da je vrhunac neukusa kada te igračke drže srce, cveće ili ljubavne poruke.

Ogromna ogledala

Postavljanje velikih ogledala na neuobičajenim mestima može izgledati vulgarno i narcisistički. Henson ističe da ogromna ogledala na plafonu spavaće sobe često ne izgledaju onako dobro kako se očekuje i mogu biti znak da osoba nije svesna svog stvarnog izgleda.

Namještaj od stakla

Održavanje staklenog nameštaja može biti komplikovano, a Henson ga smatra rezervisanim za nižu klasu. Preporučuje prirodne materijale poput hrasta ili mahagonija.

Gomila jastučića

Previše jastučića može ostaviti utisak da ste previše impresionirani svojim materijalnim statusom ili stilom. Henson smatra da gomila jastučića može sugerisati da ste uložili mnogo u izgled, a ne u funkcionalnost.

Pokušajte da se fokusirate na kvalitet i funkcionalnost, a manje na impresioniranje drugih. To će vam pomoći da stvorite prostor koji je zaista prijatan i odražava vaš lični stil bez pretencioznosti.

Komentari (0)
Loading