Većina ljudi čuva paradajz u frižideru, kada ga donese iz prodavnice ili sa pijace. Smatraju da je to najbolji način da se ne pokvari. Ali, stručnjaci kažu da to nije dobro i da će se brže ubuđati nego ako stoji na drugom mestu.
Sprečite kvarenje paradajza
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
Kao i drugo povrće, paradajz će se brzo pokvariti ako ga ne čuvate pravilno. Postoji način na koji treba držati ovo povrće kako bi se sprečio razvoj buđi. A to nije u frižideru. Neki stručnjaci savetuju da se paradajz poređa sa peteljkom okrenutom na dole, jer to sprečava izlazak vlage iz ploda kroz stabljiku i kvarenje paradajza.
Stavite ga u ostavu
Da bi paradajz dugo ostao ukusan i svež, treba ga držati na hladnom i tamnom mestu. Ali nikako u frižideru. Paradajz se najčešće prodaje malo pre nego što postane potpuno zreo. Stoga ga ne treba stavljati u frižider jer će to otežati njegovo sazrevanje, a hladnoća će mu uništiti ukus i svežinu, a postaće gnjecav. Najbolji način da ga čuvate je u ostavi koja je tamna i rashlađena, ili u podrum ili neku drugu takvu prostoriju. Zadržaće svežinu i ukus duže nego kada stoji u frižideru.
Bonus video: