Kako skinuti buđ sa silikona oko kade: Ovaj rastvor će ukloniti sve ružne crne fleke!

Vesti 22.07.2024 15:55 0

Silikon koji se stavlja oko kade je izdržljiv, ali se na njemu vremenom pojavi buđ koja ružno izgleda.

kupatilo

Shutterstock

Buđ često nastane na silikonu oko kade iako je on vodootporan. Izgleda ružno, a može da se raširi i na fuge pločica, zavesu oko kade i druga mesta. Jakim hemijskim sredstvima možete da oštetite silikon, pa će ružno izgledati. Ali, postoji nekoliko prirodnih načina koji će efikasno očistiti buđ sa silikona.

1. Sirće

Pomešajte sirće s vodom u razmeri 1:1. Poprskajte buđava mesta i sačekajte najmanje jedan sat. Za to vreme ne bi trebalo da puštate vodu, kako ne biste sprali sirće sa silikona. Posle sat vremena obrišite silikon vlažnom krpom. Fleke od buđi će nestati.

kupatilo

Shutterstock

 

2. Soda bikarbona

Dodajte malo vode ili ulja čajevca u sodu bikarbonu kako biste napravili gustu pastu. Nanesite na buđ na silikonu i sačekajte 20 minuta. Zatim oribajte pažljivo četkicom za zube i isperite vodom.

3. Sok od limuna

Iscedite 2-3 limuna i nanesite sok koji ste dobili na isti način na buđavi silikon, kao i mešavinu vode i sirćeta. Najbolje da natopite čist sunđer, pa njima natapkajte silikon. Ostavite da odstoji najmanje jedan sat, pa oribajte buđ nežno starom četkicom za zube i isperite vodom.

Bonus video:

 

 

Komentari (0)
Loading