Vuku struju nenormalno, čak i kada ne rade: Isključite ova 3 uređaja kada ih ne koristite, jer vam uvećavaju račun

Vesti 22.07.2024 12:11 0

Mnogi ostavljaju ove uređaje u struji i kada nisu u upotrebi,a to je nepotrebno rasipanje novca.

struja

Shutterstock

Mnogi uređaji troše kada im je kabl uključen u struju, iako su isključeni i ne rade. Električna energija i tada kroz njih prolazi, povećavajući tako vašu potrošnju i račun. Kako biste to sprečili, izvucite utičnicu uređaja i tako zaustavite protok električne energije. Evo koji su kućni uređaji najveći energetski potrošači:

Televizor

Studija iz 2021. pokazala je da je u čak 98 odsto kuća u Velikoj Britaniji televizor uvek uključen u struju. Mnogi pogrešno pretpostavljaju da ga isključivanjem na daljinski upravljač potpuno isključe, ali to često nije slučaj. Kada je samo uključen u struju, čak i ako ne radi, televizor troši 1,3 kWh.

kuvalo

Shutterstock

 

Kuvalo za vodu

Električno kuvalo za vodu nije najveći krivac za trošenje struje, ali stručnjaci kažu da će ono takođe povećati račun za struju, pa je najbolje da bude isključeno. Čak i kad se ne koristi, ovaj aparat troši oko 0,3 kWh, što nije mnogo, ali na godišnjem nivou nećete baciti malo novca.

Punjači

Mnogima su punjači za mobilni, laptop i druge uređaje, uvek uključeni u struju i spremni za punjenje. Međutim, punjač troši struju i tada, odnosno povećava vaš račun.

Bonus video:

 

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading