Jedna štedi struju, dok druga ne mari za vaš novčanik: Znate li koja je razlika između inverter i obične klime?

Nedeljko Tišanović Vesti 17.07.2024 08:02 0

Ovo saznanje će vas iznenaditi.

Shutterstock

Shutterstock

Inverter klima i obična klima rade na sličnom principu - hlade i suše vazduh u prostoriji, ali bitna razlika je u načinu kako regulišu temperaturu i kako troše energiju.

Obična klima se uključuje kada temperatura u prostoriji poraste iznad određene postavljene vrednosti i isključuje se kad temperatura padne ispod nje. Ovaj proces može dovesti do veće potrošnje energije i varijacija u temperaturi u prostoriji.

Shutterstock

Shutterstock

 

 

Inverterski klima uređaji koriste tehnologiju inverterskog kompresora koji omogućuje kontinuirano prilagođavanje brzine kompresora. To rezultira stalnim reguliranjem temperature i energetske potrošnje. Inverter klima može raditi na nižoj brzini duže vreme, čime smanjuje potrošnju energije i održava konstantnu temperaturu u prostoriji. Takođe, brže reaguje na promene temperature, što osigurava ugodnije okruženje.

U osnovi, ključna razlika između inverter i obične klime je u tome što inverter klima koristi inverterski kompresor za bolje upravljanje temperaturom i potrošnjom energije u odnosu na običnu klimu.

Bonus video: 

Komentari (0)
Loading