Zahvaljujući kuvalu, brže možete da napravite omiljene tople napitke. Povremeno ga očistite jer se u njemu vremenom stvori kamenac. Umesto da kupujete skupa sredstva za skidanje kamenca ili da se mučite i ribate kuvalo, skinite ga brzo sastojcima iz kuhinje.
Najbolje je da kamenac uklonite iz kuvala prirodnim sredstvom kako ne bi ostaci hemikalija dospeli u vaš organizam. Najjeftinije i najefikasnije je sirće. Pomešajte iste količine vode i sirćeta i sipajte u kuvalo. Kada tečnost provri isključite ga i ostavite tečnost unutra dok se ne ohladi (15-20 minuta).
Natopite čistu krpu i oribajte kuvalo sa spoljne strane, a četkom ga istrljajte unutra. Prospite tečnost i isperite kuvalo čistom vodom. Zatim dva puta prokuvajte čistu vodu u njemu da biste uklonili ostatke sirćeta.
Kako biste sprečili pojavu kamenca, posle svakog korišćenja kuvala ostatak vode u njemu obrišite krpom.