Možete na miru da idete na odmor: Najefikasniji Tik Tok trik za samozalivanje cveća koji će vas lišiti glavobolja

Nedeljko Tišanović Vesti 14.07.2024 18:31 0

Ovo će vam sigurno pomoći da vaše biljke održite u najboljem redu.

Shutterstock

Shutterstock

Na društvenim mrežama se često mogu naći korisni trikovi koji nam pomažu da uštedimo vreme i novac i tako nam olakšavaju život. TikTok je posebno popularana platforma za deljenje ovakvih saveta.

Na profilu jedne influenserke pojavio se genijalan trik koji će svima uštedeti vreme dok su daleko od kuće, a neophodno je da vaše biljke budu uredno zlivene

Umesto da tražite pomoć od porodice ili komšija da brinu o vašim biljkama dok ste na putovanju, influenserka Ela je otkrila jednostavan trik za pravljenje sistema za samozalivanje.

Za ovaj metod zalivanja biljaka potrebni su vam:

  • Boca vode
  • Igla 
  • Upaljač

Naophodno je da prvo zagrejete iglu, zatim izbušite male rupe u čepu boce. Nakon toga, napunite bocu vodom i okrenite je tako da stvorite pritisak.

Na taj način, voda će kap po kap curiti iz boce, a vi je možete postaviti u zemlju pored biljki kako bi kontinuirano dobijale vodu. Za veće biljke preporuka je koristiti dve velike boce kako bi voda doprla do svih delova korena.

Ela je savetovala da ne stavljate bocu direktno pored korena kako biste izbegli truljenje. Takođe je napomenula da je najbolje postaviti bocu na sunčanu stranu balkona, gde će toplota ubrzati protok vode iz boce u zemlju.

Ovaj jednostavan trik olakšava brigu o biljkama tokom vašeg odsustva i idealan je za sve koji žele da svoje biljke održe zdravim i hidriranim bez konstantnog zalivanja.

 

@tiktalkerica Da, mi se znamo! 😂😂 @Andro Nadam se da će te biljčice dočekati žive i zdrave kad im se vratiš. 🤗 Još jedan pro tip je da, ako ti biljka zahtjeva obilnije zalijevanje, bocu staviš na sunčani dio balkona pa će toplina zagrijati bocu i voda će iz nje istjecati brže nego kad je u hladu! Sve koje zanima kako je Andro uredio svoj balkon, mogu vidjeti ovdje: @Andro 🥰 #fyp #tiktalkerica #lifehack #biljke #ljeto #voda #water #trik ♬ France Accordion Swing - MIZUSATO Masaki

 

Komentari (0)
Loading