Osušeno cveće može da se oporavi: Poprskajte ga ovim rastvorom i počeće da buja kao iz vode!

Vesti 14.07.2024 13:14 0

Napravite mešavinu koja će održati cveće u životu, brzo će ga oporavi i počeće da raste ponovo.

žena

Shutterstock

U vrelim danima, ako niste kod kuće, ili pak nedovoljno zalivate cveće, ono može da klone i da se osuši. Sušenju cveća može doprineti i nedovoljno svetlosti, promaja, neodgovarajuća prihrana i drugi faktori u zavisnosti od vrste biljke.

Napravite mešavinu za oporavak

Na sreću, postoji jednostavan trik koji su otkrile ljubiteljke cveća, a omogućava da se osušeno cveće brzo oporavi. Kada se cveću lišće suši, požuti, opada, primenite ovaj recept od koga će odmah živnuti. Treba vam samo jedna tableta aspirina koji sigurno imate u kući. Aspirin može da poboljša rast biljaka i pomogne im da se oporave. Ključ je u salicilnoj kiselini, jednom od sastojaka aspirina, koja to omogućava. Aspirin je koristan za sve vrste biljaka, bilo da ih uzgajate u dvorištu ili u saksijama u kući i na terasi.

žena

Shutterstock

 

Kako se pravi rastvor za cveće?

Stavite jednu tabletu aspirina u 100 ml destilovane vode. Izmrvite tabletu i mešajte sve dok se ne istopi u potpunosti. Ovom mešavinom zalijte i prskajte cveće jednom nedeljno za najbolje rezultate. Oporaviće ga, poboljšaće razvoj korena, omogućava cveću da bude raskošnije, sprečava pojavu gljivica. Biće ponovo ukras vaše terase.

Bonus video:

Komentari (0)
Loading