Skinite žute fleke sa jastuka: Treba vam samo 1 sastojak iz kuhinje, biće čisti i mirišljavi kao da su novi!

Vesti 19.06.2024 20:05 0

Za kvalitetan san, važno je da jastuci budu čisti. Stručnjaci preporučuju da se peru na šest meseci.

jastuci

Shutterstock

U jastucima se vremenom nakupljaju mrtve ćelije kože, perut i grinje, pa je važno da se redovno peru, kako biste bolje spavali i sprečili alergije.

Perite ih dva puta godišnje

Idealno je da jastuke perete na tri meseca, a najmanje dva puta godišnje. Većina jastuka može da se pere u mašini za veš, prema uputstvu na etiketi. Jastuk od memorijske pene se ne pere, ali kod mnogih se skida navlaka, pa nju operite, a memorijsku penu usisajte i obrišite vlažnom krpom.

jastuci

Shutterstock

 

Neka zablistaju bez fleka!

Vremenom jastuci dobiju neprijatan miris. Utrljajte u njih sodu bikarbonu i posle pola sata je usisajte. To će ukloniti mirise. Fleke od pljuvačke ćete skinuti ako ih poprskate alkoholnim sirćetom i posle 15 minuta istrljate čistim sunđerom natopljenim sapunicom. Sa jastuka od memorijske pene mrlje skinite samo blagom sapunicom.

Sušite ih na vazduhu

Najbolje je da se jastuci osuše prirodnim putem, na vazduhu. Tokom sušenja ih povremeno protresite da se punjenje ne slepi. Ako ih ipak sušite u mašini, ponovite 2-3 puta ciklus da bi se punjenje potpuno osušilo. Da se ne bi slepilo, u mašinu ubacite nekoliko teniskih loptica.

Bonus video:

 

 

Komentari (0)
Loading