Veš mašina vam dođe do sobe kad radi? Uradite ovo i zauvek ćete sprečiti njeno pomeranje

Vesti 28.05.2024 09:58 0

Često problem koji uzrokuje vibraciju i pomeranje mašine za veš nije veliki i lako ga je otkloniti

mašina

Shutterstock

Kada mašina za pranje veša uđe u ciklus centrifuge kako bi uklonila vodu iz veša, obično se čuje buka i blaga vibracija. I to je normalno. Međutim, kada počne snažno da se trese i bučna je, to je problem koji može oštetiti mašinu. Često zahteva jednostavno rešenje.

Opteretite je pravilno

Kada mašina za pranje veša vibrira, to je zato što bubanj unutra rotira odeću velikom brzinom. Gravitaciona sila gura odeću na spoljašnju stranu bubnja. Ako je najveći deo tereta na jednoj strani mašine, to izbacuje mašinu iz ravnoteže tokom centrifuge i ona se trese. Mešanje odevnih predmeta različitih veličina i težina omogućava ravnomernu raspodelu opterećenja.

mašina

Shutterstock

 

Podesite nogice

Da bi ciklus centrifuge tekao nesmetano bez pomeranja mašine za veš, neophodno je da stoji na ravnoj površini. Međutim, čak i ako je pod potpuno ravan, noge možda nisu jednako podešene. Na sreću, ovo je lako popraviti. Ako možete da ljuljate mašinu napred-nazad kada je isključena, morate da podesite noge. Korišćenje libele na vrhu mašine obezbediće najtačnije podešavanje. Ako mašina za veš nije ravna, podesite noge dok ne bude ravna. U principu, noge se podižu i spuštaju okretanjem u smeru kazaljke na satu i suprotno.

Slabi amortizeri

Mašina može da se trese i vibrira jer su amortizeri slabi. Proverite pozadi da li je jedan od četiri amortizera labav ili da li ulje curi oko osovine amortizera. Ako je jedan olabavio, ponovo ga pričvrstite. Ako ima ulja oko osovine amortizera, verovatno je potrebno zameniti deo. Ova popravka zahteva pomoć servisera.

Bonus video:

 
Komentari (0)
Loading